ESKİŞEHİR (İHA) - Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği’nin arama kurtarma ekibi olan GEA’nın gönüllüleri Bosna Hersek’e yardım eli uzatmak için gitti. 
GEA ekibi, günlerdir tüm Balkanları etkileyen sel felaketinin ardından, Bosna Hersek Sivil Savunmasından gelen davet üzerine bölgeye ulaştı. Değerlendirme ve İnsani yardım çalışmalarına başlayan ekip afetten en fazla etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.
Konuyla alakalı derneğin Eskişehir biriminden yapılan açıklamada, bölgeye giden 7 kişilik bir ekipten 2 kişinin Eskişehir Gea ekibinden olduğu bildirildi.
Ekibin bölgede çeşitli çalışmalar yaptığı ifade edilen açıklamada, “Bosna Sivil Savunma ekipleri ile birlikte keşif uçuşları gerçekleştirerek alan taraması yapan, insanı yardım planlaması ve ihtiyaç duyulan malzemelerin temini konusunda çalışmalar gerçekleştiren GEA ekibi, insani yardım ve kurtarma malzemeleri ile birlikte Olovo bölgesinde ve Recica köyünde insani yardım çalışmalarında bulunmakta ve Ljesnica ve Zepce bölgelerinde de içme suyu ve klor tableti dağıtımı yapmaktadır. GEA, 1994 yılından bu yana faaliyetlerini gerçekleştiren ve sayısız ulusal ve uluslar arası felaketlerde Sivil Savunma Müdürlüğü ile beraber arama-kurtarma, insani yardım ve sağlık hizmetlerinde bulunan, gönüllülerden oluşan bir ekiptir. Eskişehir’de bulunan ekip ise 6 yıldır çalışmalarını sürdüren, çeşitli tatbikat ve operasyonlara katılmış ekip üyelerinden oluşmaktadır” denildi.
Editör: TE Bilişim