Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih KOCA, Eskişehir Kızılay Başkanı Yüksel Girgin, Ak Parti Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Fecir Üçkaya ve Ak Parti İl başkan Yardımcısı Neşe Karademir ile Hasırca’da yapımı devam eden “Türk Dünyası Kültür Başkenti Kızılay Kampını” ziyaret etti.

Eskişehir Kızılay Başkanı Yüksel Girgin Türk Dünyası Kültür Başkenti Kızılay Kampı ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Türk Kızılayı Kampı projesi tanıtım toplantımıza hoşgeldiniz. Türk Kızılayı Eskişehir şube başkanlığı  olarak yürüttüğümüz gençlik kamplarımız  ilimizde 1958 yılından bu güne binlerce sayıda öğrencimizin katılımıyla devam etmiştir.

Bu süreçte ilimizde geçmişten bu güne 'Hasırca Kızılay Gençlik Kampı' olarak kampımızda emeği geçen;

Başta rahmetli Kızılay başkanımız Selahattin Aktaş olmak üzere Kızılay yöneticilerimize, kamu ve özel sektör idarecilerimize, konaklayan öğrencilerimize, Kızılaya kattıkları değer için teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Türk Kızılayı olarak 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansımıza sunduğumuz 'Eskişehir 2013 Türk Dünyası Türk Kızılayı Kampı 'projemizin kabulü ile ülkemizin en modern kampını hayata geçiriyoruz.

Kampımızın projesi kapsamında 340 kişilik konaklama, 400 kişilik yemekhane, 360 kişilik eğitim salonu, 500 kişilik amfi tiyatro, yarı olimpik yüzme havuzu, spor alanları, doğa seyir kuleleri gerçekleştirilecektir.

Bu doğrultuda ilimizde hem eğitim faaliyetleri, hem yerel, ulusal ve uluslararası gençlik kampları için önemli bir alt yapı oluşturulmuş bulunacaktır.

Özellikle 2010 yılında Türk Kızılayı Eskişehir şube başkanlığına geldiğimizden bu yana gençlik temelli çalışmalarımız ülkemizde örnek olmuştur. Dahil olduğumuz Avrupa Birliği akreditasyonu sayesinde artık uluslararası dil kampları ile ilimiz gençlerimizi daha verimli bir kampta buluşturacak,talep edenleri ücretsiz yurt dışına göndereceğiz” dedi.

 

Basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Eskişehir Milletvekili Salih KOCA ise şunları söyledi: “Yenisofça ile Akkaya Köyleri arasında yer alan kamp kent merkezine 25 dakikalık mesafede olup temiz havası ve planlanan yeni mimarisi, bünyesinde barındırdığı özellikleri ve kapasitesiyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Kamp alanının; temiz havası, doğal güzelliği ve tasarımıyla bir cazibe merkezi olacağını düşünüyoruz.

9.500 m2 kapalı alana sahip olan kampımız toplamda 340 kişilik konaklama kapasitesine sahip. Bünyesinde: 16 adet otel tipi oda, öncelikli olarak engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek 5 adet 20 kişi kapasiteli bungalov ev, 4 apartmandan oluşan 280 kişi kapasiteli blok tipi konaklama, kafeterya, 400 kişi kapasiteli yemekhane, 500 kişi kapasiteli amfi tiyatro, 360 kişi kapasiteli konferans salonu, sergi salonu, resim salonu, spor alanları, paintball alanı, seyir kulesi ve kapalı havuz bulunacaktır.

DOĞA KAMPLARINA TALEP ÇOK YÜKSEK

 Yaptığımız çalışmalarda Ülkemizde bulunan bu tarzdaki kampların doluluk oranının son derece yüksek olduğunu ve talebi karşılamakta güçlük çektiklerini tespit ettik. Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Türk Kızılayı Kampı’nın da hizmete açılmasıyla yüksek bir doluluk oranıyla hizmet vereceğini beklemekteyiz. Zira günümüzde bu tür doğa kamplarına talep çok yüksek.

Genciyle yaşlısıyla 7’den 70’e tüm hemşehrilerimize ve komşu illere hizmet edecek olan kampımız sıcak sularıyla da önemli bir merkez konumda olacaktır.

Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Kızılay ortaklığında hayata geçirilecek olan projenin inşaat maliyeti 7.3 milyon TL, tefrişatı ile birlikte ise 10 milyon TL bedelle yıl sonunda tamamlanmasını ve hizmete girmesini beklemekteyiz.

Projenin hayata geçirilmesinde ilk günden bugüne yoğun mesai harcayan Eskişehir Kızılay Başkanımız Yüksel Girgin’e, Valimiz Güngör Azim Tuna'ya, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'a ve Kültür Başkentliği payesini şehrimize kazandırarak bu projenin gerçekleşmesine vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza ve kararı mecliste oybirliği ile onaylayan Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Yapılacak olan kamp şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. “  

 

Değerlendirmenin ardından milletvekili KOCA ve beraberindeki heyet inşaat alanını gezdi.

Editör: TE Bilişim