Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, Eskişehir’e gelen öğrencilerin her konuda olduğu gibi kalacak yer konusunda da çok şanslı olduklarını söyledi.

Çelik, “Sınav sonuçlarının açıklaması ve üniversite kayıtlarının yapılmasıyla birlikte öğrencilerimiz Eskişehir’de kalacak yer arayışına başladı. Eskişehir’i kazanan arkadaşlarımızı ve ailelerini öncelikle tebrik ediyorum. Güzel ve öğrenci için yaşanabilecek bir şehri tercih ettiklerini söylemek istiyorum” dedi.

“Eskişehir tam bir öğrenci şehri” diyen Çelik, “Eskişehir, her detayın öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda olduğu bir şehir. Kuaföründen, barınmasına, giyimden, yeme içmeye kadar her konuda öğrencilerin çok rahat ettiği bir şehiriz. Eskişehir öğrencileri bağrına basmış bir şehir. Burada okuyan birçok öğrenci arkadaşımız mezun olduktan sonra da burada kalmak istiyorlar. Eskişehir, öğrencilerin yaşayabileceği kentlerin başında geliyor” diye konuştu.

EV KİRALARI 3 YILDIR AYNI

Öğrencilere yönelik çok sayıda ev ve apart olduğunu söyleyen Çelik, “Ev kiraları 3 yıldır aynı diyebiliriz. Diğer şehirlerde fiyat artışlarını ve kira ücretlerini görüyoruz. Ama şehrimizde 350 ile 600 lira arasında öğrencilere yönelik evlerimiz mevcut. Özellikle 1+1 evler rahatlıkla bulunmakta. Öğrenciler Eskişehir’de ev bulmakta sıkıntı yaşamıyorlar” ifadelerini kullandı.

Çelik, Eskişehir’de son yıllarda çok sayıda 1+1 apart üretildiğine de dikkat çekerek, şunları söyledi: “Eskişehir’de 1+1’ler çok fazla yapıldı. Kredi ve yurtlar kurumunun da şu anda şehrimizde 18 tane büyük binası var. Kiralama karşılığında öğrencileri buralara yerleştiriyorlar. Bu sebeplerle kalacak yer sıkıntısı yok, fazlası var. Bu yüzden de kira artışı olmuyor.”

Editör: TE Bilişim