Birleşik Metal İş Sendikası, Organize Sanayi Bölgesinde yer alan İspanyol ROCA firmasının önünde basın açıklaması yaparak, işçiler üzerindeki baskılara tepki gösterdi.

İspanyol ROCA şirketinde sendikal baskının yaşandığını söyleyen Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Arı, “İspanyol ROCA grubunun tüm hisselerini satın aldığı ve eski adı NSK Armatür olan fabrikada son günlerde baskılar yeniden arttı. İşçileri sendikalı çalışma kararından vazgeçirmek için her fırsatı kullanan ROCA işvereni, mahkeme süreci işçilerin sendikadan istifası için kullanmaya kalkıyor. Görev tanımı ne olduğu belli olmayan kişiler eliyle fabrikada işçilere baskı yapılıyor. Bu kişiler, sendika üyelerini sendikadan işyerinden ayrılması yönünde tehdit ediyor” diye konuştu.

“BASKIDAN VAZGEÇİN”

İşçilere yönelik baskının son ermesini talep eden Arı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İspanyol şirket ne ulusal yasaları ne uluslararası sözleşmeleri ciddiye alıyor. Suç işlemeye devam eden şirket belli ki Eskişehir’i köle pazarı, Eskişehir işçisini de ücretli köle olarak görüyor. ROCA işçilerinin sendikalaşma konusundaki kararlılığı tamdır. Şirket yönetimine çağrımız, hukuksuzluktan vazgeçsinler. Şirket içinde sendika kırıcılığı yapılmasına izin vermeyeceğiz. ROCA işçisini yanlı zannedenler yanılıyor. Son günlerde artan baskıya sessiz kalmayacağız. Bir kez daha uyarıyoruz. Baskıdan vazgeçin. ROCA işçilerini teslim alamayacaksınız. ROCA’da sendika bayrağı mutlaka dalgalanacak.”

Editör: TE Bilişim