ECE Türkiye tarafında yönetilen Espark Alışveriş Merkezi, Türkiye’nin en kapsamlı sosyal sorumluluk projelerinden birine imza atarak bin çocuğa kodlama, 3D yazılım, robotik tasarımı kapsayan bilişimle üretim eğitimi verdi. Eğitim sonrasında düzenlenen ‘Kodbilir Festivali’nde dereceye giren üç çocuk, Espark AVM’nin desteğiyle ödül olarak İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ni (CERN) gezdi.

Espark Alışveriş Merkezi 10’uncu yılında başladığı sosyal sorumluluk projesi ile kodlama, 3D tasarım, robotik yazılım eğitimleri veren Bilişim Garajı Akademisi ile birlikte Eskişehirli bin çocuğa teknolojiyle üretim eğitimleri verdi. Eğitimler sonunda, 28 Nisan 2018’de düzenlediği ’Kodbilir Festivali’ isimli yarışmada birinci olan grupta yer alan üç öğrenciyi, İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan CERN gezisi ile ödüllendirdi.

“Çocukları hayallerinin peşinden gitmeleri konusunda yüreklendirdik”

Espark AVM Müdürü Berkay Damgacı, yaptığı açıklamada, “AVM’ler yaşayan yerlerdir. Espark olarak alışveriş merkezimiz içinde kurduğumuz laboratuvarla Eskişehirli bin çocuğa geleceğin yabancı dili olan kodlama eğitimini verdik. Geleceğin mimarları olan çocuklarımıza yatırım yapmak istedik. Onları hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiği konusunda yüreklendirdik. Ödül olarak büyük düşündük ve nükleer araştırmaları ile dünyanın en önemli bilim merkezlerinden CERN’e götürdük. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımız için çok verimli ve keyifli bir gezi oldu” ifadelerini kullandı.

CERN’de birçok yeni bilgi öğrendiğini ifade eden yarışmanın birincilerinden 13 yaşındaki Eren Konak, "Gelecekte Büyük Patlama teorisi tamamen anlaşılamazsa bunu anlaşılabilir duruma getirmeyi umuyorum. Bunu da Türkiye’de yapmak istiyorum" açıklamalarında bulundu.

CERN’i gezen 11 yaşındaki Ahmet Metin Doğaner, "Espark’a verdiği eğitimler ve CERN gezisi için çok teşekkür ediyorum. İleride Türkiye’de olmayan bir şeyi yapmak istiyorum, ama henüz karar vermedim" şeklinde konuştu.

Gelecekte bilgisayar mühendisi olmayı hedefleyen 10 yaşındaki Ömer Eymen Özsert ise, “Yarışmada birinci olduğum ve bu geziye katıldığım için çok mutluyum” diye belirtti.

CERN ziyareti boyunca rehberler ve merkezde görevli bilim adamları, Eskişehirli öğrenciler ve ailelerine yapılan bilimsel çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim