Eskişehirli servis sürücüleri Muttalıp çayırında bir araya gelerek, son dönemde servisçilere yönelik yapılan haber ve sosyal medya paylaşımları hakkında açıklama yaptılar. Yaklaşık 100 servis sürücüsü adına konuşan Recai Kakun, açıklamasına “S plaka sahibi olan tüm servisçi arkadaşlarımızın güvenini tazelemek amacıyla yapılmıştır” diye başladı.

Kakun, “Son günlerde bazı basın ve yayın organlarında ve sosyal medyada yapılan haberler ve paylaşımlar bizi derinden üzmüştür. Emek verdiğimiz işimizin saygınlığını küçültücü ifadeler kullanılmıştır. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde meydana gelen bazı olaylar servisçilik ile alakası olmayan bazı emek hırsızlarının karıştığı hadiseleri bizi üzmüş, bunun sonucunda işini düzgün yapmaya çalışan servisçi arkadaşlarımızın da bu emek hırsızları ile aynı tabloda yer almasına neden olmuştur” dedi.

Kakun, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Eskişehir Servisçiler Odasına ve Eskişehir Ticaret Odasına kayıtlı olan biz servis camiası öğrenci ve personel taşımacılığı tüzükte ve yönetmelikte belirtilen tüm kurallara ve istenilen tüm belgelere sahip olmadan araç sahibi olunamayacağını bu belirtilen belgeleri ve evrakların her iki kurumda mevcut olduğu, istenilen zaman bu bilgilerin elde edinilebileceğini gönül rahatlığıyla ifade etmek isteriz. Kendi aramızda oluşturduğumuz kontrol mekanizması ile biraz önce belirttiğim tüzükte ve yönetmelikte belirtilen kurallara uygun olmayan araçları kendimiz ailelerden ve iş yerlerinden önce tespit edip gerekli mercilere şikayet ediyoruz.”

Velilere seslenen Kakun, “Sayın velilerden isteğimiz öğrenci kardeşlerimizi bizlere emanet ederken rahat olmalarıdır. Ülkemizin geleceği olan kardeşlerimizi servis süresince araçta geçen zamanda kendi çocuğumuza ve kardeşimize nasıl zarar gelemden okula ve eve varmasını istiyorsak aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da işimizi en iyi ve en doğru şekilde yapmaya çalışacağız” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim