Haber: Gökhan Koçal

Elektrik ve elektronik sektöründe Türkiye’de bir ilk gerçekleşti.  Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından düzenlenen eğitimde başarılı olan 4 elektrik teknisyenine ulusal ve tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olan MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlenen törenle verildi.

Eskişehir Elektrikçiler Odası’nda düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Türkiye Elektrik Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Federasyon Başkanı Osman Yeşilyurt, Mesleki Yeterlilik Kurumu Genel Başkan Yardımcısı Metin Karaman,  Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir Elektrikçiler Odası Başkanı Cafer Adıgüzel katıldı.

İNŞALLAH BU SAYI ESKİŞEHİR’DE ÇOĞALIR

Törende konuşan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, “Eskişehir’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Standartları belirlemek, iyi üretim yapabilmek ve milli serveti koruyabilmek açısından Mesleki yeterlilik belgesi çok önemli. Eskişehir Elektrikçiler Odası 4 üyemiz bu belgeyi aldı.  İnşallah bu sayısı Eskişehir’de çoğaldıkça kaliteli üretim artacaktır. Eskişehir’de mağdur insan azalacak, mesleği bilen insanların sayısının çoğalmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Türkiye Elektrik Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Federasyon Başkanı Osman Yeşilyurt, “Türkiye’de İlk defa Eskişehir’de 4 arkadaşımıza elektrik tesisatçılığında mesleki yeterlilik belgesi verdik. Federasyon olarak sadece üyelerimize karşı değil, toplumda karşı da sorumluyuz. Türkiye’deki yangınların yüzde 25’i elektrik kontağından çıkıyor.  Bunun sebeplerini araştırdığımızda yetkisiz kişilerin, mesleki yeterliliği olmayan kişilerin yapmış olduğunu tesisattan kaynaklı. Bugünkü standartlarda yapılan tesisatta ne yangın çıkması mümkün ne de insanı çarpması mümkün. Suçlu elektrik değil suçlu o tesisatın yetersiz kişiler tarafından standartlara uygun yapılmadığından kaynaklanıyor. Mesleğimiz en çok tehlikeli mesleklerden biri. Bu zamana kadar çok ihmal edildi federasyon olarak buna el attık. Bu iş yapılacaksa mesleki yeterliliği olan kişiler tarafından yapılsın. Onun için ilk adımı Eskişehir’de attık” şeklinde konuştu.  

Mesleki Yeterlilik Kurumu Genel Başkan Yardımcısı Metin Karaman kuruluş amaçlarından bahsetti. Karaman, “Kurum olarak elektrik sektörüne de niteliği yüksek kişileri çalışma hayatına kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda bugün ilk meyvelerini veriyoruz” dedi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUNLAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, “Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde tüm mesleklere standart geliyor. Bizim için en önemli şey insan. İnsan kaybını aza indirecek mesleklerde her türlü bir standarda gidiliyor. En önemlisi elektrik. Elektriklerden dolayı, yangınlardan dolayı can kayıplarımız oluyor.   Bunların tesisat döşerken dikkat etmediklerinden kaynaklandığını biliyoruz. Eskişehir’de ilk defa bu şekilde organizasyon yapılmasından dolayı teşekkür ederim. Bu 4 arkadaşımızın heyecanına çok mutlu oldum. Öğrenmenin yaşı yok. Kendilerini tebrik ediyorum. Tüm Türkiye’ye, Eskişehir’e örnek olursunuz” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından eğitim sonrası Mesleki Yeterlilik Belgesi hak almayı kazanan Ferdi Şahin, Emrah Kulusayın, Yusuf Sağıroğlu ve Mesut Kollar’a belgeleri takdim edildi.

Editör: TE Bilişim