Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Sazova ve Zincirlikuyu Mahallesi sakini kadınlar ile bir araya geldi. Kadınlara hitap eden Başkan Ataç, “Tepebaşı sadece rutin belediyecilik çalışmaları ile değil, sosyal belediyecilik anlayışı ile mutlu ve büyük bir aile haline geldi” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Sazova ve Zincirlikuyu Mahallesi sakini kadınlar ile bir araya gelerek Tepebaşı Belediyesi’nin çalışma ve projeleri hakkında bilgiler verdi.

Zincirlikuyu Belde Evi’nde düzenlenen toplantıya Başkan Ataç’ın yanı sıra Zincirlikuyu Mahallesi Muhtarı Erdal Akkaya, Sazova Mahallesi Muhtarı Kamil Emre ve çok sayıda kadın katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Zincirlikuyu Mahallesi Muhtarı Erdal Akkaya, “Başkan Ahmet Ataç’a ve Tepebaşı Belediyesi’ne bugün burada bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyoruz” dedi. Ardından konuşan Sazova Mahallesi Muhtarı Kamil Emre ise “Tepebaşı Belediyesi, sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetleriyle ülkemizde göz dolduran, ön sıralarda olan bir belediyedir. Tepebaşı Belediyemizin projeleri diğer illerde, ilçelerde örnek alınmaktadır. Başarılı çalışmalarından dolayı Ahmet Ataç Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TEPEBAŞI YÜKSELEN BİR DEĞER

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise belediye çalışmaları hakkında katılımcı kadınlara bilgiler verdiği konuşmasında, ilçenin her noktasına hizmet götürüldüğüne vurgu yaptı. Hizmetlerin ulaşmadığı hiçbir nokta olmadığına dikkat çeken Başkan Ataç, “Biz göreve geldiğimiz günden bu yana, Tepebaşı ilçesi yükselen bir değer haline geldi, tüm ülkeye örnek gösterilen bir ilçeyiz. Köylerimizin mahalle statüsüne geçerek bize bağlanması ile kırsal mahallelerimize de aksatmadan hizmet sunuyoruz. Bu hizmetler üstyapı çalışmaları ile sınırlı değil, sosyal hizmetlerimiz de sorumluluk alanımızdaki her yere gidiyor. Tepebaşı’nda yaşayan ve belediye çalışmalarından yararlanamayan, hizmet almayan hiçbir yer ya da vatandaşımız yok. Tepebaşı sadece rutin belediyecilik çalışmaları ile değil, sosyal belediyecilik anlayışı ile mutlu ve büyük bir aile haline geldi. Sosyal projelerimiz gencinden yaşlısına, engellisinden öğrencisine kadar toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklıyor. Tepebaşı’nda bu yüzden hayat var, her anlamda devam eden bir hizmet akışı var. Biz bugün yaptığımız işler ve hayata geçirdiğimiz projeler ile Türkiye’nin yanı sıra dünyada adımızı duyuruyorsak bunu sizlerin sayesinde başarıyoruz. Bizlere olan güveninizi asla boşa çıkarmadık, çıkarmayacağız. Yine sizlerin desteği ile Tepebaşı’nı daha da iyi noktalara taşımaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç konuşmasında Yaşam Köyü, temiz enerji çalışmaları, Engelliler Montaj Atölyesi, ilçeye kazandırılan spor merkezleri, Şirintepe Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Hanımeli Sokak ve Matematik Evi gibi çalışma ve projeler hakkında katılımcılara geniş bilgiler verdi.

ATAÇ’A DUYGUSAL TEŞEKKÜR: ESKİŞEHİRLİLER ÇOK ŞANSLI

Başkan Ataç, Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde bulunan Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü içindeki Alzheimer Konuk Evi hakkında da konuştu ve “Çağımızın amansız hastalıklarından biri olan Alzheimer’e yakalananların tedavisi için çaba harcıyoruz. Yaşam Köyü içindeki Alzheimer Konuk Evi, alanında çok önemli bir örnek. İlk olarak Eskişehir Alzheimer Derneği ile birlikte 2013 yılında açtığımız ve bugün Yaşam Köyü’nde 4 birimde hizmet veren Tepebaşı Belediyesi Alzheimer Konuk Evi’nde yatılı ve gündüz bakımı yapılan hastalarımız bulunuyor. Başka şehirlerde vatandaşlar, Alzheimer yakınlarını o kadar büyük maliyetler ile bakım altına alıyorlar ki… Bizim merkezimizi öğrendiklerinde verdiğimiz hizmete inanamıyorlar” diye konuştu.

Bu esnada söz alan Nedret Köse isimli Zincirlikuyu Belde Evi kursiyeri kadın, babasının 3 yıl boyunca Alzheimer hastalığı ile mücadele ettiğini ve Alzheimer Konuk Evi’nden yararlandıklarını gözyaşları içinde anlattı. Hastalıkla mücadele sürecinin zorluğundan bahseden Köse, “Babam bu hastalığa yakalandığında o kadar çok zorlandık ki… Alzheimer’ın ne olduğunu, nasıl bir hastalık olduğunu bilmiyorduk, öğrendik, gerçekten çok zormuş. Daha sonra Tepebaşı Belediyesi’nin Alzheimer Konuk Evi’ni duyduk, müracaat ettik. Babam orada 3 sene boyunca kaldı ve o kadar iyi bakıldı ki anlatamam. O 3 seneyi evde geçirseydik, mümkün değil o kadar iyi bakamazdık. Bu çalışma için çok teşekkür ediyorum, gerçekten çok şanslıyız. Başka şehirlerde de insanların başına bu hastalık gelebiliyor, duyuyoruz, Eskişehirliler çok şanslı. Merkezde çalışanlar da o kadar ilgili ve iyiler ki; babam vefat edeli bir yıl oldu ama hala onlarla görüşüyoruz, akraba gibi olduğumuzu söyleyebilirim. Bunu bugüne kadar size hiç söyleyemediğim için de üzülüyordum, tekrar teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan kadınlar da verdiği bilgiler ve yürüttüğü çalışmalardan ötürü Başkan Ataç’a teşekkür etti. Buluşma, çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim