10 Kasım Atatürk’ün vefatının 80. yıldönümü nedeniyle Vilayet Meydanında Ata’ya saygı nöbeti tutuldu. İlk nöbeti Atatürkçü Düşünce Derneği tuttu, ardından görevi Vatan Partisi devraldı. Ata’ya saygı nöbetinde son görevi ise CHP aldı. Saat 12.00 ile 13.00 arasın nöbet tutan partililere, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da eşlik etti.

Saygı duruşunda buluna ve İstiklal Marşı’nı okuyan kalabalık, Atatürk’e özlem ve saygılarını dile getirdi. Katılımcılar adına basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Rabia Akman, “Kurtuluş Savaşının büyük önderi, ebedi başkomutanımız, özgürlük ve bağımsızlığın simgesi, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 80. yıldönümünde büyük bir özlem ve şükranla anıyoruz” diye konuştu.

“Mustafa Kemal bu ülkeniz ortak ve bizi biz yapan değeridir” diyen Akman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla yaşatmak zorundayız. Hepimiz Türkiye Cumhuriyetini ve Atatürk ilke ve devrimlerini ilelebet yaşatıp, Türkiye’nin kalkınmasının yolunun, Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinden güç alınarak, onun eserlerine, Cumhuriyeti bütün değer kurumlarına geçmişte olduğu gibi bugün de sahip çıkılmasından geçtiğinin bilincinde olmalıyız."

Editör: TE Bilişim