Eczacılık ve ilaç sektörünün farklı alanlarındaki uzmanlarıyla öğrencilerin bir araya geleceği ESKON 2018 Ulusal Öğrenci Kongresi, Eskişehir’de başladı.  Tasigo Otel’de gerçekleşen kongrenin açılışına Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk, 9. Bölge Eskişehir Bilecik Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez, öğretim görevlileri, eczacılar ve 21 ilden 39 eczacılık fakültesi  öğrencileri katıldı.

ESKON 2018 Ulusal Öğrenci Kongresinde konuşan 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Öğrenci Komisyonu Başkanı Burak Durdu, “2014 yılından bu yana düzenlemiş olduğumuz Ulusal Öğrenci Kongresi’nin bu yıl 3’üncüsü gerçekleştiriyoruz. ESKON ile eczacılığın, dünü bugünü ve yarınlar ilgili bilgiler vermeye, eczacılık konusunda güncel konular merkezinde yeni yönler bulmaya ve eczacılık sektörünü ve değerli konuşmacıları katılımcılarıyla buluşturmaya devam ediyoruz” dedi.

9. Bölge Eskişehir Bilecik Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez ise 3 gün sürecek olan kongrede öğrencilerin, eczacılığın farklı alanlarında çalışan meslektaşlarıyla buluşacağını söyledi. Yücel, Türkiye’de ilk Eczacı Odası Öğrenci Komisyonu kuran oda olduklarını belirtti.  Öğrencileri eczacı odaslarına üye olmaya davet eden Başkan Yenilmez, “Mezun olduktan sonra hemen eczacılar odalarına üye olun. Eczacılık mesleği gelecekte de elit meslek olarak devam edecekse bu sizlerin mesleğe sahip çıkmanızla mümkün olacaktır” dedi.

Açılışta son olarak konuşan Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk eczacılık mesleğindeki değişimlere değinerek,  “Her zamankinden daha fazla eczacıların bir dayanışma sergilemesi, birbirleri arasında iletişim sergilemesi, paylaşımcı olmaları önem kazanıyor. Bilgi hızla değişiyor, hızla yenileniyor, uygulamalar değişiyor. Eczacılık eskiden ürün odaklıydı, artık hasta ve insan odaklı oldu" dedi. Dekanlık olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Öztürk, “Eczacılık eğitimin çağdaş hale gelmesi, çağın değişen dinamiklerine uyum sağlayabilmesi için çok önemli reformlar yaptık. Çekirdek eğitim programı oluşturulması buradaki anahtar harekettir. Eczacılık eğitimi için bir standardı oluşturulmuştur.  Genişletilmiş müfredat çalışmalarını başlattık. Geçtiğimiz yıl yeni eğitim sistemine modüler eğitime geçtik. Çağdaş bir eğitim modeline doğru uzandık. Daha önümüzde alınacak çok çok mesafe var” şeklinde konuştu.  Dekan Öztürk son yıllarda sayıları hızla artan eczacılık fakültelerine dikkat çekerek, “Biz YÖK’e bir eczacılık fakültesinin öğrenci alabilmesi için asgari standartları ortaya koyduk. Eczacılık fakültesi sayılarının hızla arttığı dönemde bu çok önemli. Kağıt üzerinde 50’nin üzerinde eczacılık fakültesi var. Fakat bugün eğitim yapan 32 fakülte var. Biz bunun artmasını istemiyoruz” diye konuştu. Daha sonra konuşmacılara plaket takdim edildi. Açılış konuşmalarından ardından kongreye geçildi. 14-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan kongrede yapılacak sunumlarla eczacılık mesleği hakkında öğrencilere bilgiler aktarılacak.

Editör: TE Bilişim