Eskişehir'de, Tarihi Odunpazarı Evleri esnafı, bölgede sıklıkla yaşanan park problemini azaltmak ve diğer şehirlerden gelen ziyaretçilere yardımcı olmak amacıyla, yol üzerine otoparkın yerini belirten dev bir pankart astı. 
Eskişehir'e gelen turistlerin ilk uğrak noktalarından biri olan Odunpazarı bölgesinde gelişigüzel bırakılan araçlar trafik ve park sorununu beraberinde getiriyor. Tarihi binaların, müzelerin, atölyelerle dolu olan bölgede ortaya çıkan sorun karşısında ziyarete gelenler de dert yanıyor. Bu duruma sessiz kalmayan bölge esnafı üzerinde 'Sayın misafirlerimiz, ücretsiz otoparkımız 100 metre yukarıdadır' yazan bir pankart hazırlatarak soruna bir nebze de olsa çözüm bulmaya çalıştı. Bölge esnafı Odunpazarı'nın kendileri için çok değerli olduğunu ve ellerinden geldikçe bölgeye katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. 

"Yabancı ziyaretçiler park problemi yaşıyor" 
Tarihi Odunpazarı Evleri Bölgesinde uzun yıllardır fırıncı olarak görev yapan ve bölge esnafı adına konuyla ilgili bir açıklama yapan Hüseyin Topçu, bu fikri yaklaşık 2 aydır düşündüklerini söyledi. Hayata geçirdikleri için çok mutlu olduklarını dile getiren Topçu, "Biz Odunpazarı esnafıyız. Burası bizim semtimiz, hepimizin semti. Bölgemize bir şeyler katmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Buraya yabancı olan ziyaretçilerimiz, park problemini fazlasıyla yaşıyorlar. Yukarıdaki otoparkı gösteren bir pankart hazırlattık. Aramızda para topladık. Sağ olsun herkes elini taşın altına koydu. Bölgemizin esnafı tam bir birliktelik içerisinde. Yaptırdığımız bu pankart ile hem Odunpazarı'na bir faydamız dokunsun, hem vatandaşlara bir yardımda bulunalım hem de bölgedeki park problemine bir nebze de olsa çözüm üretelim istedik. Umuyoruz ki, bunu da başarmış oluruz" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim