Yaya kaldırımlarını araç sürücülerin ‘park’ hale getirilmesinden sonra ‘mal indirip bindirme’ için yapılan ‘cep’leri de park olarak kullanılmasına esnaf da isyan etmeye başladı. 
İstiklal Mahallesi’ndeki Reşadiye esnafı olan Salih Erçin, dükkanın önüne Odunpazarı Belediyesi’nin mal indir bindir amacıyla ‘cep’ yaptığını belirterek “Fakat bu sistem yürümedi. Sokaktaki bazı özel kişiler bu ‘cep’i kendilerine ait özel otopark olarak kullanıyorlar. Sokağın başı trafiğe kapalı olduğu için mal indirecek esnaf dükkanının önünde kısa süreli durarak malını indirip bindiriyor. Özel kişiler kendi araçlarını park yaptığı için bu ‘cep’in anlamı da yitirmiş durumda” dedi. 
Cep’in kendi dükkanının önünde olduğu için dükkanının önünü tamamen kapattığını belirten esnaf Erçin, yaya kaldırımından kimse geçemediği gibi müşterinin de dükkana giremediğini söylediBelediyeye dilekçe verdiklerini encümen kararı ile cepi kapatmaya geldiklerinde özel araçlarını park eden kişilerin itirazı sonucu kapatma işlemini iptal edildiğini öne süren Esnaf Salih Erçin, “Bu cep özel otopark olarak kullanılmaya devam ediliyor. Odunpazarı Belediyesi benim mağduriyetimi hiçe sayıp özel kişilerin isteğini kabul etti. Ben haksızlığa uğradım. Dükkanımı kapatmayı düşünüyorum, belediye adaletli davranmıyor, oysa kanun önünde herkes eşittir” diye konuştu. 
Erçin,  Tüketici Destekleme Derneği’ne de başvuruda yaptığını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim