Esnaf Kefalet ve Kedi Kooperatifi Başkanı Suat Er, Başbakan Binali Yıldırım’ın, esnafa verilen kredisi sınırının 150 bin liradan 200 bin liraya yükseltildiğine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

“Başbakanımız esnafa müjdeli haberi verdi” diyen Er, “İş yeri edindirme kredisi 500 bin TL, Esnaf Kredi Kooperatiflerinde vermiş olduğumuz kredi de 150 binden 200 bin liraya çıkarıldı. Bizim açımızdan memnuniyet verici bir haber” dedi.

ÖDEME SÜRESİ 4 YILDAN 5 YILA ÇIKABİLİR

Esnaf Kefalet ve Kedi Kooperatifinde verilen kredilerin 4 yıl süre ile ödendiğini hatırlatan Er, verilen kredi miktarının 200 bine çıkarılması nedeniyle ödeme süresinin de 4 yıldan 5 yıla çıkarılacağını söyledi. Er, “Bizim vermiş olduğumuz 4 yıl ödemeli, 6 ayda bir taksit. 200 bin lirayı da 4 yıl 6 ay taksitle devam ettirirsek, bu bizim esnafımıza biraz ağır gelir. Bize Bakanlar Kurulu kararı geldikten sonra yönetim kurulu olarak oturup değerlendirmesini yapacağız. Bunu 5 yıla çıkarmamız lazım ki taksitler biraz düşsün” diye konuştu.

ALINAN KREDİ DÜZENLİ ÖDENSİN

Herkese 200 bin lira kredi verilemeyeceğini söyleyen Er, yaptıkları araştırmalar sonucunda alım gücüne göre kredilerin verildiğini ifade etti. Er, “Temennim odur ki 200 bin TL esnafımız tarafından kullanılsın ancak yerinde kullanılsın. Düzenli bir şekilde, takibe düşmeden ödensin. Çünkü yüzde 5 olan kredi faizimiz, takibe düştüğünde yüzde 25 oluyor” dedi. Er, kredi miktarının artması nedeniyle plasman sıkıntısı yaşanmayacağını umut ettiklerini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim