Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 2019 belediye seçimlerinde esnaf ve sanatkarlarının beklentilerini açıkladı.

Birlik Başkanı Ekrem Birsen, 31 Mart Türkiye genelinde yapılacak olan yerel yönetimler ilgili seçimlerde esnaf ve sanatkârların beklentilerini olduğunu belirterek, “ Yeni seçilecek olan yerel yönetimlerden sokak ve caddelerde esnaf olan ve ticaretle uğraşan tüm insanların ve arkadaşlarımızın işlerini daha da kolaylaştırmak ve ticaret yapanların önünü açılmasını bekliyoruz” dedi.

Yapılan birtakım uygulamaların neticesinde Eskişehir’deki meydana gelen trafik sıkışıklığının yaşandığı ve otopark sıkıntısının yaşanması, özellikle şehir merkezinde otopark sıkıntısından dolayı ticarette çok büyük azalmalar olduğunu ifade eden Birsen beklentilerini şöyle dile getirdi:

“Bunların canlandırabilmeleri için bir takım geçici tedbirler almamıza rağmen mesela çevreye yakın merkeze yakın okul bahçelerini yazın otopark olarak kullanmıştık. Bu bize ticaret yapan esnafımızı bir nebzede olsa rahatlatmış, geçici de olarak da olsa ticaret yapan esnaf ve sanatkârımıza faydası dokunmuş ve ticarette birtakım canlanmalar olmuştu. Âmâ kış aylarında okulların açılmasıyla yine otopark sıkıntısı hat safhaya ulaşmış ve trafikte yaşanan sıkıntılardan esnaf ve sanatkârlarımız gerçekten mağdur. Bunun giderilmesi için mutlaka seçilecek olan yerel yönetimlerden esnaf ve sanatkârlarımız lehine birtakım kararlar alarak esnaf sanatkârlarımızın sokaklarda, caddelerde ticaret yapabilmeleri için işlerinin kolaylaştırması, mal indirip bindirirken işlerinin kolaylaştırması, yine gelen müşterilere otopark hizmetlerin artması için çalışmalar bekliyoruz.

Bunun yanında yeni gelişen yerlerde esnaf ve sanatkârlarımıza öncelik verilmesi, Avml’ere karşı esnaf ve sanatlarımızın güçlendirilmesi, Avm’lerin elinde olan bir takım güçlü şartların esnaf ve sanatkârlarımıza tanınması, Avm’lerde rekabetin artmasıyla esnaf ve sanatkârlarımızın elinin güçlenmesi için destekleyici projeleri tüm adaylardan bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim