Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve Esnaf Odaları başkan ve yöneticilerine bir kahvaltılı toplantı düzenleyerek esnafın sorun ve çözüm önerilerini dinlediler. Toplantıya CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Esnaf  ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Tepebaşı belediyesinin Esnaf ve Sanatkarların sorunları ve önerilerinin tartışılacağı bir toplantı düzenledikleri başkan Ataç'a teşekkür etti.

Eskişehir'de ticari faaliyetlerini sürdürebilmesi için belediyeler ve merkezi hükümet ile ilişkilerinin olduğunu ve sorunları olduğunu belirten Birsen, “ Bu sorunları tespit etmek, çözüm önerilerini sunabilmek ve bunları çözebilmektir. Bu pazar günü ailenizle yapacağınız ve geçireceğiniz zamanı bizimle paylaştığınız için şahsım ve belediye başkanım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Esnaf kazanırsa kentte kazanır

Toplantıya katılan tüm oda başkan ve yöneticilerine teşekkür eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Esnaf birliklerinin belediyeler ve merkezi hükümet ile yakın ilişkiler olacağını, yasal bağlantılar olduğunu unutmamak gerektiğini kaydetti.

Bu toplantının iyi geçmesi dileğinde bulunan Ataç, “Belediye olarak her zaman esnafın yanında olduk bundan sonra da olacağız. Çünkü bir kentin esnafı çok önemli. Eğer esnaf başarılı kazançlı olursa hem vatandaş kazanır hem kent kazanır. Karşılıklı iyi niyetler olduğu ortamda sorunun olmayacağını ya da sorunun büyümeyeceğine inanırım. Bugüne kadar karşı karşıya gelmedim bundan memnunum.

İmar barışı çıktı hem şehir hem ülke adına önemli. 1985 yılından beri çıkan İmar barışı yoktu. Burada imar barışını iyi bilmek lazım. İmar barışından iyi yararlanmalı. Tepebaşı Belediye olarak her zaman yanındayız” dedi.

İmar barışı ile muhtarlar ve vatandaşlarla toplantı yapacaklarını belirten Ataç, “Bu imar barışını kaçırmamak lazım. Vatandaşlarımızın bunu iyi ve doğru değerlendirmeleri gerekir. Vatandaşın sıkıntılarını gidermek için yardımcı oluruz. Kaynaklar devlete ve hükümete gider. Sizin sorunlarınız sıkıntılarınız olabilir burada aşmaya çalışalım. Bu toplantıları sık yapmak lazım. Yüz yüze gelindiğinde diyalogla bu sıkıntıları aşarız, ben cezadan yana değilim” diye konuştu.

Esnaf şehrin ekonomi temelinin taşıdır

Toplantıya katılan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü tüm esnaf odaları başkan ve yöneticilerine, birlik başkanı ve belediye başkanı Ataç’a teşekkür ederek esnafın şehrin ekonomi temelinin taşı olduğunu söyledi.

Esnafın şehrin ekonomine katkıda bulunurken, hem evini geçindirmek hem de yanında çalışan insanların sigorta, maaş ve vergilerine veren insanlar olduğunu ifade eden Süllü, “Sizleri ne kadar önem verdiğimizi kurmak istediğimiz esnaf bakanlığı ile belirtmek istemiştik. İktidar olamadık ama belediye başkanlarımız sizlere her zaman yanında olacaktır.

Esnafın tüm sıkıntılarını mecliste gündeme getirmede yardımcı olacağız. Sizleri dükkanlarınıza gelerek ziyaret edeceğiz” diye konuştu.

Kahvaltı sonrası esnaf odaları birliği başkanı Ekrem Birsen ve oda başkanları başta belediye ile ilgili sorunlarını ve çözün önerilerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim