Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla birlikte, 95 yıl önce vatanın bütünlüğü ve ulusun kurtuluşu için Samsun’dan başlattıkları mücadele Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturmaktadır diyen, Özaydemir, mesajına şu şekilde devam etti:
“Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün olmasının yanı sıra 19 Mayıs geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bir armağan bir bayramdır da. Ancak Soma’da yaşanan elim maden kazasından dolayı bu yıl geçlerimizle bayramımızı buruk geçiriyoruz ve elbette acımız çok derindir. Umut ediyoruz ki zor ve büyük fedakârlıklarla kurulan ülkemizde bir daha böyle acılar yaşamayız ve gençlerimiz daha güçlü ve huzurlu bir geleceğin sahibi olurlar. Tüm çabamız ve enerjimiz gençlerimizin ekonomik kalkınmamızın önemli unsurları olduğu bilinciyle onların yanında olmaya gayret göstermektir. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını şükranla anıyoruz.”
Editör: TE Bilişim