Türk-İş Konferasyonunun ESOGÜ’de gerçekleştirdiği sendikal çalışmalar esnasında, üyelere sendikalarına üye olmaları konusunda baskı yaptığı iddia edilen Hak-İş Konfederasyonu ile Türk-İş Konfederasyonu arasında gerginlik yaşandı.

Türk-İş Konfederasyonuna bağlı sendika başkan ve yöneticileri yaklaşık 1 haftadır ESOGÜ’de sendikal çalışmalarını ve üyelerini bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyor. Bu esnada, Hak-İş Konferasyonuna bağlı sendika başkan ve yöneticilerinin, üyelere baskı yaparak kendi sendikalarına üye olmasını istediği iddia edildi. Bu konuda iki konfederasyona bağlı sendika başkanları arasında gerginlik yaşandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Türk İş yetkilileri , “1 haftadır ESOGÜ’de sendikal çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üyelerimize bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Yeni üye kayıtları yapıyoruz. Bu esnada Hak-İş Konferasyonuna bağlı sendika yöneticileri gelerek üyelerimizi kendi sendikalarına üye olmaları konusunda baskı uyguladığını öğrendik. Bazı yöneticilerin odasında ‘Biz hükümetin sendikasıyız. Size kadroyu biz verdirdik. ESOGÜ buraya bizi layık gördü, bizi destekliyor’ diyerek üyeleri korkuttuklarını, Türk İş’ten istifa ettirip Hak-İş’e üye kayıtlarını yaptırdıklarını öğrendik.  Bu sebepler iki konfederasyonuna bağlı yöneticiler arasında bu konuda yaşanan gerginlik sonucu Hak-İş Konfederasyonu gitmek zorunda kaldı” dedi.

Türk İş yetkilileri, konuyla ilgili ESOGÜ yöneticileri ve başhekim ile görüştüklerini belirterek, bu konuda taraf olan yöneticilerle ilgili gereken disiplin cezası ve soruşturmaların açılacağı bilgisini de aldıklarını aktardı.

Editör: TE Bilişim