Eğitim Birsen 1 Nolu şube Başkanı Muammer Karaman çarpıcı bir konuyu gündeme taşıdı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Karaman yabancı bir öğrencinin prosodürler nedeniyle ESODÜ'de tedavi edilemediğini anlattı. Karaman'ın paylaşımı şöyle; "Cevat Ülger Uluslararası İmam Hatip Lisesi’nde tahsil görmek için Afganistan’dan gelen öğrencimiz Hamidullah Nazari bir takım idari prosedürler yüzünden ESOGÜ Tıp Fakültesi’ne kabul edilmiyor.
İnsan hayatı en kıymetli şey değil mi? Bu çocuk bu ülkeye millete güvendi Afganistan’dan Türkiye’ye geldi o artık bizim emanetimiz, ona sahip çıkmak bizim namusumuz değil mi? Nasıl olurda tedavisi için Tıp Fakültesine kabul edilmez. Bu kadar akademik ve sağlık çalışanı bu çocuğa bakamaz mı? Allah korusun istenmedik bir sonuç olduğunda siyah gözlük takıp çelenk gönderdiğimizde vazifemizi yapmış mı olacağız? ESOGÜ Rektörü Kemal Şenocak Beyi bu sorunu görüp çözmesini ve ESOGÜ Tıp Fakültesi’nde öğrencimiz Hamidullah’ın tedavisini başlatmasını bekliyoruz.
Bir çocuğun SGK kapsamında alınması için 1200 TL, gerekiyor. Okulumuzda Uluslararası Öğrenci konumunda 80’e yakın öğrenci var bu çocuklara bir sağlık hizmeti verilmesi gerekse toplamda 96 Bin TL gerekiyor. Bu çocukları Eskişehir’e gönderen Milli Eğitim Bakanlığı çocukların sağlığını neden düşünmüyor, meseleyi neden çözmüyor?

SAĞLIK İL MÜDÜRÜMÜZ DR UĞUR BİLGE’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Öğrencimizin yaşadığı sıkıntıları öğrendikten sonra yakından ilgilenen, başlayan tedavi sürecini takip edip, özenli bir ilgi için talimatlandıran İl Sağlık Müdürü’müz Dr. Uğur Bilge’ye eğitim camiamız adına teşekkür ediyorum. Bizleri bilgilendirerek endişelerimizi ortadan kaldırma incelikleri için minnettarım. Rabbimiz razı olsun, muvaffak eylesin.

YUNUS EMRE DEVLET HASTANESİ
BAŞHEKİMİ MUSTAFA KARAGÜLLE’YE
TEŞEKKÜR EDİYORUM.
İmam Hatip Lisesi eğitimi alması için ülkemize gönderilip milletimize emanet edilen Afganistan uyruklu öğrencimiz Hamidullah Nazari’nin tedavisini kabul eden Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Karagülle’ye milli eğitim camiası adına teşekkür ediyorum. Tedavisine başladığı gibi öğrencimizin ihtiyaçlarını fark edip bunlarıda şahsi imkanlarıyla gidermiş.
Rabbimiz razı olsun, sayılarını artırsın

Editör: TE Bilişim