HABER : KADİR ÇETİN 
KAMERA : KADİR ÇETİN 
ESKİŞEHİR (İHA) - 30 Nisan günü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) karşıtlı görüşlü gruplar arasında çıkan olaylar bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. 
Açtıkları Türk bayraklarııyla Meşelik Kampüsü Meşelik Kafe önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Biriz, beraberiz, hepimiz ÖGÜ’lüyüz” ve “Vatan sana canım feda” sloganlarıyla Cumhuriyet Anıtı’na kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunan grup adına açıklama yapan Alparslan Saylar, üniversitenin ve öğrencilerin huzurunun bozulmasına yönelik yapılan tüm girişimleri kınadıklarını söyledi.
Rektörlüğü ve valiliği göreve çağıran Saylar, “Özellikle terör örgütünün üniversitemizde yapılanmaya çalışması kabul edilemez hale gelmiştir. Siyasi emelleri sadece yıkıp dökmek, yakıp yıkmaktan geçen bu örgütün ve üniversitemizde kurgulamaya çalıştığı yapılanmanın yaptıkları hepinizin malumudur. Bugüne kadar olaylara tepki göstermeyen sükunetin oluşmasını bekleyen bizler üniversitemizin, biz öğrencilerin huzurunun bozulmasına karşı sessiz kalmıyoruz, artık susmuyoruz. Ne yazık ki şu ana kadar üniversite rektörlüğünden ve emniyetten bu kişiler herhangi bir yaptırım uygulanmadığını düşünüyoruz. Ancak bu yolda atılacak her adıma ESOGÜ’nün sessiz çoğunluğu olarak destek vereceğimizin de bilinmesini istiyor, rektörlüğümüzü ve valiliğimizi acilen göreve davet ediyoruz” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZDE HUZURUN EGEMEN OLMASINI İSTİYORUZ”
“Üniversitemizde huzurun egemen olmasını istiyoruz” diyen Saylar, şöyle devam etti:
“Bizler ESOGÜ öğrencileri olarak Atatürk’ün, “çağdaş uygarlık düzeyinde üzerinde” olarak ifade ettiği ortamın üniversitemizde hayat bulmasını istiyor ve üniversitemizde huzuru bozmak isteyenlere karşı bir kez daha ilan ediyoruz; biz okulumuzda şiddeti, çatışmayı, yakıp yıkmayı, taşlı sopalı zihniyeti istemiyoruz. Biz üniversitemizde bilimin, tekniğin, modern çalışmaların öne çıkmasını huzurun egemen olmasını istiyoruz.”
Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağılırken, öğrencilerin eylemine özel güvenlik görevlilerinin de pankart açarak destek verdiği görüldü.
Editör: TE Bilişim