GÜLÇİN ÖZDEN
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) 2 öğrenci ve 5 özel güvenlik görevlisinin yaralandığı kavganın ardından Öğrenci Kolektifleri tarafından basın açıklaması yapıldı. 
Meşelik Kafe önünde ülkücü grup tarafından düzenlenen yeni eğitim öğretim yılının üniversite başkanının devir teslim töreninin ardından kafe önüne stant kuran karşıt görüşlü öğrenciler arasında tartışma yaşanmış, tartışmanın kavgaya dönmesiyle taraflar taş, şişe ve sopalarla birbirine saldırmış, olaylarda 7 kişi yaralanmıştı.
Bir karşıt görüşlü öğrenci, 1 ülkücü grup üyesi ve 5 özel güvenlik görevlisinin yaralandığı olayın ardından Öğrenci Kolektifleri üyeleri basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Öğrenci Kolektifleri Üyesi İzzet Emre Can, ESOGÜ’de yaşanan olaylarla Trabzon’da bir üniversite öğrencisinin yaşadığı olayların aynı olduğunu öne sürdü. Yapılan saldırı ile canlarına kast edildiğini iddia eden Can, “Bundan 5 gün önce Trabzon’da üniversite öğrencisi olan Metehan, kentin arka sokaklarında ülkücü kişilerce pusuya düşürüldü. O arkadaşımız halen yoğun bakımda ve hayati tehlikesi devam etmekte. Burada o gün olaylar ile bugün yaşanan olaylar aynı olaylardır çünkü aynı ülkücü çeteler burada kendi çalışmasını yapan üniversite öğrencilerine saldırdılar, canımızı zor kurtardık. Burada yapılan bir saldırı, canımıza kast edilen bir saldırıydı. Burada cam ve çerçevenin kırılmasının temel sebebi, bütün bu arkadaşların yaptığı provokatif saldırıydı. Biz burada ne zaman etkinlik düzenlesek okulun içine yüzlerce çevik kuvvet görevlisini sokan rektörlük, onlarca özel güvenliği sokan ve ortamı gerginleştiren rektörlük hiçbir önlem almadı. Burada direnen bütün öğrenciler, yarının Türkiye’sini kuracaklar” ifadelerini kullandı.
Grup, basın açıklamasının ardından kampüsten ayrıldı.
Editör: TE Bilişim