Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Sefa Şen’in, el sanatları, bedensel engelliler ve gençlerle ilgili projeleri ilgi topluyor

Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Sefa Şen, Oda'ya ziyarete gelen Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) Başkanı Ertuğrul Şakar ve dernek üyesi şairlere, ozanlara ve sanatçılara önemli projelerinden bahsetti. Şen'in projeleri beğeni ve ilgi gördü.

Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Sefa Şen, kendisine nezaket ziyaretinde bulunan EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar'a ve dernek üyesi sanatçılara, şairlere, ozanlara projelerinden bahsetti ve şunları söyledi: ''El sanatları ( el dokuması, masa örtüleri v.b. gibi) projemizi ilgili bakanlığımıza gönderdik ve bakanlığımız bu projemizi çok beğendi. İnşallah el sanatları projemizi ilerleyen günlerde hayata geçireceğiz. Bedensel engellilerle ilgili projeler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimize yönelik projelerimiz var. Bu proje üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu projelerimiz tamamlandığında önümüzdeki günlerde faaliyete geçireceğiz. Projelerimizden ümitliyim. Küçük bir dükkanda baba - oğul çalışan esnaflarımız var. Küçük dükkanda çalışan gençlerimizi alacağız ve açılacak olan eğitim ve iş amaçlı kurslara göndereceğiz. Çünkü; gençlerimizin önünü açarak, iş ve meslek sahibi yapacağız. Amacımız, esnaflarımızın sorunlarını çözmektir. Esnaflarımızın sorunlarını çözdükçe mutluluk duymaktayım. Eskişehir merkezde odamıza kayıtlı 500 civarında esnaf üyemiz var. EŞYODER'in odamıza ziyarete gelmesinden memnunluk duydum ve odamızın projelerini ve çalışmalarını aktardım. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, her konuda odamıza yardımcı olmaktadır ve odamıza kayıtlı üyelerimizin sorunlarını da çözmektedir. Başkan Kazım Kurt'un Hamamyolunda yaptırdığı proje, akşamları görselliği çok güzel görünüyor. Bu projenin bir benzeri Almanya'nın Frankfurt şehrinde var.”

EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ''Her hafta derneğimizde şiir ve türkü etkinliği düzenliyoruz ve konuları önceden seçip dernek üyelerimize duyuyoruz. Amacımız, Eskişehir'in kültür ve sanatına yardımcı olmaktır'' diye konuştu.  Ziyaret sonunda EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar, şairlerden Minevver Sezer ve Mevlüt Özden Eskişehir ile ilgili yazdıkları şiirleri, birer şiir kitabında toplayarak, Oda Başkanı Sefa Şen'e takdim ettiler.

Editör: TE Bilişim