Eskişehir Ticaret Borsası laboratuvarları hububat, baklagiller ve yağlı tohumlar kapsamında yetkili sınıflandırıcı laboratuvar lisansı ile yetkilendirildi.

Eskişehir’in tarım ürünlerinde, özellikle hububat üretiminde bölgede önemli bir paya sahip olduğunu belirten Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, “5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanuna istinaden çıkarılan Yetkili Sınıflandırıcıların Lisans Alma, Faaliyet ve Denetimi hakkında yönetmelik hükümleri kapsamında, ETB laboratuvarlarının gerekli altyapısını tamamlayarak yetkili sınıflandırıcı laboratuvar hizmetlerinin yürütülmesi için yetki istemiyle Ticaret Bakanlığına başvurdu ve Bakanlıkça gerçekleştirilen denetimi başarıyla geçtik” dedi.

Hububat ürünlerinde Ürün İhtisas Borsası'nın kurulması ile lisanslı depoculuğun öne çıktığını kaydeden Başkan Zeydan, şunları söyledi:

“Eskişehir Ticaret Borsasının, 'Yetkili Sınıflandırıcı Faaliyet Belgesi' almasıyla Lisanslı Depolarda Hububat, baklagiller ve yağlı tohumların analizlerinin yapılarak nitelik ve özelliklerinin belirlenecek, standartlara uygun olarak sınıflandırılıp bu durumun Borsamız tarafından belgelendirilmesi ile hububat ürünlerinin lisanslı depolarda muhafaza edilecektir.

Yetkili sınıflandırıcı faaliyet belgesinin ETB ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olsun. Eskişehir Ticaret Borsası olarak üyelerimize ve tarım paydaşlarımıza bu hizmeti de sunarak ilimizde lisanslı depoculuk faaliyetlerinin daha da artmasını beklemekteyiz."

Editör: TE Bilişim