Eskişehirli mimarlar ile bir araya gelen ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, ETO’nun malının nasıl sahipsiz bırakıldığını anlattı. Tekgöz, “Seyitgazi’deki tarlamız, 25.000’lik planlarda gerekli itirazlarda bulunulmadığı için arsaya çevrilemedi” dedi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Eskişehir Şube Başkanı Serdar Çavdar ile yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kalabalık bir heyetle Tekgöz’ü karşılayan Eskişehirli mimarlar, ETO’nun kendileri için önemine dikkat çekti, özellikle oda bünyesindeki inşaat ve mimarlıkla ilgili meslek komitelerinin direkt kendileriyle ilgisi bulunduğunu ifade etti.  Tekgöz, ETO’nun Mimarlar Odası’yla birlikte hareket etmesinin, bazı konularda kendilerinden görüş almasının kent için de doğru olacağını vurgulayan mimarlar, bugüne kadar böyle bir diyalog sağlanamadığını kaydetti.

ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz de ETO’nun bugünkü yönetiminin sadece Mimarlar Odası ile değil hiçbir kurumla sağlıklı temas kurmadığını bu kopukluk yüzünden ETO’nun malına mülküne sahip çıkılamadığını, kurumun sahipsiz bırakıldığını belirten Tekgöz, çarpıcı bir örnekle duruma açıklık getirdi.

ETO’nun Seyitgazi yolunda bir yeri bulunduğunu, alındığında tarla olan söz konusu yerin, 1/25.000’lik planlarda gerekli itirazlar yapılmadığı için arsaya dönüştürülemediğini açıklayan Erdoğan Tekgöz, şöyle devam etti:

İtiraz Olmadı, Tarla Tarla olarak Kaldı

“Odanın tarlasının yan tarafları rekreasyon alanı, piknik alanı olarak düzenlendi. Bizim alan 1/25000’lik planlarda tarla olarak planlandı. ETO yönetimi neden buranın imar tadilatı, plan tadilatı için iki satır dilekçe yazıp bir itirazda bulunmadı? ETO'nun 25000’lik planlarda burayla ilgili yaptığı bir tane itiraz var mı, bu çok mu zordu? Çıkıp da ‘var’ desinler. Böyle mi koruyacaklar üyemizin hakkını? Büyükşehir’e gidilip de bunun için görüşülseydi, 25.000’lik planlarda ‘burası yaşam merkezi olur’ diye talepte bulunulsaydı, kim ‘hayır’ diyecekti.  Bulunmadılar, çünkü konulara hâkim değiller, kimseyle diyalogları yok. Bakıyoruz sektörel bazda 100’ün üzerinde meslek grubu ve her mesleğin de onlarca sorunu var. İşte görüyoruz; inşaatçılarımızın harfiyat sorunu, ruhsat, iskan sorunu var. Bütün bunlar nasıl çözülecek? Her biri ortak akılla ve diyalogla çözülebilecek sorunlar. Yeter ki bunun için çaba sarfedilsin.”  

Son derece samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede taraflar, 7 Nisan’daki ETO seçimlerinin ardından bir araya gelme, ortak konularda birlikte hareket etme kararı aldı.

Editör: TE Bilişim