Kanatlı AVM önünde gerçekleştirilen kadına yönelik şiddete tepki eylemine eylemi izleyen kadınlardan da destek geldi.

 Eskişehir Kadın Savunma Ağı adına konuşan Sibel Gündüz Koca, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduklarını söyledi. Koca “2019 Eylül ayında 59 kadın öldürüldü. Bu kadınları öldürenler sevgili, nişanlı, eski eş, baba, erkek kardeş gibi kadınların tanıdığı kişiler. Geleneksel aile yapısı ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği kadının yaşamasına izin vermiyor. Nafaka hakkına göz dikenler kadınları öldüren silaha kurşun doldurmaktadır” dedi.

İstanbul sözleşmesinin de bir an önce uygulanması gerektiğine de dikkat çeken Koca “Kadın cinayetlerini durdurmak için kadın örgütlerinin talepleri dikkate alınarak acil eylem planı hazırlanmalıdır. Tahrik indirimi ve iyi hal indirimi kadın cinayetlerinde uygulanmasın. Biz kadınların bir kişi daha eksilmesine tahammülümüz artık kalmadı. Can güvenliğimiz sağlanıncaya kadar sokaklarda haklı taleplerimizi haykırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından kadınlar, eski kocasının saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan Ayşe Tuba Arslan’ın yakınlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

                                                                                                                      

Editör: TE Bilişim