Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla bugün Yenikapı'da miting düzenledi.  

Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Davana sahip çıkacaksın, birlikte başaracağız, birlikte güçlü olacağız. Bu dava hepimizin, sen varsan bir fazlayız” diyerek emeklilik prim gününü dolduran ancak yaş nedeniyle emekli olamayan herkesi mitinge katılarak taleplerine sahip çıkmaya çağırmıştı.

İstanbul CHP İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği’nin Yenikapı’da düzenlediği mitinge katıldı.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un “emeklilikte yaşa takılanlara (EYT)” ilişkin verdiği kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmemişti.

Üzerinde “EYT kader değildir” yazılı önlükle kürsüye çıkan Barut, “Bugün emeklilikte yaşa takılanlarla adlandırılan yurttaşlarımızın bu olumsuz durumu için ‘EYT kader değildir’ diyoruz değerli arkadaşlar. Bir insanın herhangi bir coğrafyada dünyaya gelmesi belli bir tarih, sosyoloji ve kültür arasında yaşaması kader olabilir ancak o toplum düzeninde var olan hakkının elinden alınması ve gaspedilmesi asla kader değildir. Bu olsa olsa kadersizlik olur. Adını doğru koymak gerekirse mağduriyetin adı tam anlamıyla mahkûmiyettir” demişti.

EYT’lilerin de izlediği Genel Kurul’da CHP’nin teklifi AKP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

BAKAN: EYT GÜNDEMİMİZDE YOK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 22 Şubat'ta katıldığı Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) genel kurulunda ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) haklarının verilmesini isteyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye, “Bu konu gündemimizde yok” diyerek cevap vermişti.

Kaynak Sözcü Gazetesi 

Editör: TE Bilişim