Eskişehir Valisi Azmi Çelik, ilk mesajında hoşgörü ve ortak şehir kültürüne vurgu yaparak  “Kuruluş’tan, Kurtuluş’a bütün güzelliklerin kök saldığı yer olmuştur” dedi.
Yazılı bir mesaj yayınlayan Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehirlileri  Yunus Emre’nin ““Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere selam olsun” sözleriyle selamladı. “Köklü mazimizi Cumhuriyetimizin kazanımları ve değerleriyle güzel ve ümit dolu yarınlara taşımak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı içinde uyumlu bir şekilde çalışacağımıza bütün kalbimle inanıyorum” diyen Vali Çelik’in mesajı şöyle:
“Türk Dünyası Kültür Başkentliği payeliğini kazanmış ve yapılan çalışmalarla Türk dünyası markasını hak etmiş şehrimiz şüphesiz Türk dünyasının kalbidir. Bu süreçte üretilen değerlere sahip çıkarak ve devam eden projelerin tamamlanmasını sağlayarak şehrin 2023 vizyonuna ivme kazandırmış Başkentlik ruhunu taze tutmaya siz hemşehrilerimin destek ve iş birliği ile çalışmaları sürdüreceğiz.
Osmanlı’nın kuruluşuna tanıklık etmiş, Şeyh Edebali’nin ayak izinin olduğu, Şücaeddin Veli’nin, Aziz Mahmud Hüdayi’nin huzuru inşa ettiği; Nasreddin Hoca’nın gönüllere hoşgörüyü mayaladığı bu mübarek belde, Kuruluş’tan Kurtuluş’a bütün güzelliklerin kök saldığı yer olmuştur.
Köklü sanayi geçmişi, destinasyon unsurlarının çeşitliliği, yeraltı zenginlikleri; sağlık, spor, kongre turizmine elverişli olması, zengin el sanatları kültürüne sahip olması, yaşam kalitesi bakımından Türkiye’de ilk sıralarda yer alması ve en önemlisi farklı kültürlerin samimi bir hoşgörü ile iç içe ortak şehir kültürünü oluşturması gibi potansiyelleriyle Eskişehir sürdürülebilir marka şehir olma özelliği taşımaktadır. Bu potansiyelleri hep birlikte değerlendirmenin gayreti ve çalışma arzusu içerisinde olacağım.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm Eskişehir halkına saygılarımı sunarım.”
 
Editör: TE Bilişim