Eskişehir’de bir döviz bürosuna para bozdurmaya gelen bir müşteriye veznedarın dalgınlığı nedeniyle 10 bin lira fazladan ödeme yapıldı. Güvenlik kamerası görüntüleri incelenerek tespit edilen şahıs firma yetkilileri tarafından her yerde aranıyor.

16 Şubat tarihinde Eskişehir’de bir döviz firmasına gelen bir vatandaş 35 bin euro bozdurmak istedi. Parasını bozduran vatandaşa veznedarın dalgınlığı nedeniyle 164 bin 22 lira ödeme yapılması gerekirken, 174 bin 22 lira ödendi. Müşteriye fazladan ödeme yapıldığını anlayan firma yetkilileri güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şahsı tespit etti. Firma yetkilileri kısa süre içerisinde gerekli müracaatları yaparken, her yerde o şahsı arıyor. Müşteriye seslenen firma yetkilileri, “Lütfen paramızı geri getiriniz” dediler.

 “10 bin lira fazladan ödeme yapıldı”

Yaşanan olayı anlatan firma çalışanı Emre Öztürk, “Döviz büromuzda 16 Şubat tarihinde yaklaşık olarak 35 bin avroluk bir işlem gerçekleştirdik. 35 bin euronun karşılığında müşterimize yanlışlıkla 10 bin lira fazla ödeme gerçekleşti. 164 bin 22 lira ödeyeceğimiz yerde 174 bin 22 liralık bir işlem gerçekleştirdik. 10 bin lira fazla ödemeden dolayı çalışan arkadaşımıza çok büyük bir yük binmekte” dedi.

“Lütfen geri getiriniz”

Parayı alan kişiyi güvenlik kamerası görüntülerince tespit ettiklerini ifade eden Öztürk, “Fazladan ödeme yaptığımız kişinin bulunması için gerekli mercilere başvuru yaptık. İnsanlık namına bize 10 bin liramızı geri getirmesini rica ediyoruz. Çünkü ödeyen kişiden çıkacağı için bu çalışan arkadaşımıza çok büyük yük binecek. Sizden ricamız lütfen paramızı geri getirmeniz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim