Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın, seçim iletişim merkezi açılışları bayram havasında gerçekleşmeye devam ediyor. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde gerçekleşen açılışta yağan yağmura aldırmayan mahallesi sakinleri, “Başkan Ataç ile yola devam” mesajı verdi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın seçim iletişim merkezleri, Eskişehirlilerin yoğun ilgisi ile açılmaya devam ediyor.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde düzenlenen açılış töreni de etkili olan yağmur yağışına rağmen yoğun katılım ile gerçekleşti. Törene Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

FEVZİ ÇAKMAK’A DENEYİMLİ KAFE VE KREŞ MÜJDESİ

Yağan yağmura rağmen açılış törenine yoğun ilgi gösteren vatandaşlara seslenen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç konuşmasında Fevzi Çakmak Mahallesi’ne Deneyimli Kafe ve kreş müjdesi vererek, “Bu bereket ile inşallah seçimde de sağanak şekilde oy yağacak.  Türkiye’de çekilen sıkıntılar büyük oranda Eskişehir’de yaşanmıyor.  2009’dan günümüze Fevzi Çakmak’ta 120 bin ton asfalt atmışız, bu önemli bir rakam. Yaptığımız yeşil alanlarla da Fevzi Çakmak Mahallemizde bir kişiye 12 buçuk metrekare yeşil alan düşüyor. İstanbul’da birçok ilçede kişi başına 30 santimetrekare yeşil alan düşüyor. Mahallemize sentetik çim sahalı büyük bir futbol sahası yaptık, burada 4 kulübümüz antrenman yapıyor. Böyle bir sahanın kazandırılması mahallemizin gençleri için çok değerli. 1999’da göreve geldiğimde Tepebaşı’nda bir tane spor alanı yoktu, şimdi dev tesisleri sizlerin hizmetine sunduk. Muhtarlığın olduğu alana yeni dönemde bir Deneyimli Kafe ve bir de kreş yapacağız. Bu mahallemizden 500 çocuğumuzun, Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde tedavisi yapılmış. 20 yılda Eskişehir nereden nereye geldi. Göreve geldiğimizde 10 büyük mahallede altyapı, üstyapı yoktu. Fevzi Çakmak’ta fosseptikler dışarılara akıyor, üstünde çocuklar oynuyordu. Bugün tertemiz, tozsuz, çamursuz yollarda yürüyebiliyoruz. Çamlıca’yı, Şirintepe’yi düşünün. Gerçekten Tepebaşı çok sağlıklı büyüyor. Büyükşehir ile beraber çalışarak bugünlere geldik. 31 Mart’ta sandıklara sahip çıkın, oyunuzu attıktan sonra sandıklardan ayrılmayın. Seçimin namusu sandık, sandığın namusu da ıslak imzalı tutanaktır. İnşallah 31 Mart’ta bahar gelecek” dedi.

DESTEKLERİNİZ BİZE GÜÇ VERİYOR

CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar ise “Bu yağmurlu günde bizleri yalnız bırakmıyorsunuz, sizlerin verdiği bu destek tüm mahallelerimizde bize güç veriyor. Fevzi Çakmak’ta meyve-sebze işi ile uğraşan birçok vatandaşımız var biliyorum. Şimdi ithal patatesten gümrük vergisi kaldırılıyor. Ülkede yavaş yavaş tarım yok ediliyor, esnaf yok ediliyor. 31 Mart’ta olayları bu açıdan değerlendireceğinizi biliyorum” şeklinde konuştu.

KUTUPLAŞMAYA DEĞİL KUCAKLAŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de “Ahmet Başkan, Tepebaşı Belediye Başkanı seçildiğinde ilk Belde Evi’ni Fevzi Çakmak’a kurdu. Ben çocuklarımızın, kadınlarımızın bu Belde Evi’nde neler yaptıklarını gördüm. Üretmeyi öğrenip bunu emeğe ve kazanca çeviriyorsunuz. Nasıl hizmet verileceğini bilen bir ekip arkamda duruyor; bir tarafta Ahmet Ataç, diğer tarafta Yılmaz Büyükerşen. Fevzi Çakmak’ın kaderini değiştiren altyapı yatırımları yapıldı daha da yapılacaktır. Halkçı, sosyal devlet anlayışı belediyeciliğinin en güzel örnekleri bunlar. Bu seçime giderken hizmet, şehre en iyi projeler kimde, en iyi vizyon kime ait gibi konular konuşulmalı. Sen şucusun, ben bucuyum gibi kutuplaştıran söylemlerden uzak durmalıyız. Bu seçimde tüm vatandaşlarımız hizmet için oy verecek. Hepimizin kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacı var. Bizler, tüm partili kardeşlerimizi hizmet ile kucaklamaya hazırız. Bizler Türkiye’de Eskişehir’i parmakla gösterilir bir kent haline getiren belediye başkanlarımıza 31 Mart’ta vereceğimiz destek ile Eskişehir’imizi en başa çıkaracağız. Bu konuda sizlere güveniyoruz” dedi.

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca ise konuşmasında, geçmişten örnekler vererek Kuvayı Milliye hareketine dikkat çekti.

ÜLKEMİZ İYİ YÖNETİLMİYOR

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de “17 yıldır ağzımızın tadını, bizleri ayrıştırarak bozuyorlar. Ülkemiz iyi yönetilmiyor. Pazara gittiğinizde 100 TL’ye dolan fileniz artık 150 TL’ye dolmuyor. Evinize 25 TL gelen elektrik parası en az 50-60 TL geliyor, doğalgaz da aynı şekilde. Bu koşullarda 31 Mart seçimlerine gidiyoruz, şehirlerimizi yönetecek belediye başkanlarını seçeceğiz. Bu şehirlere, kendi söylemleri ile ihanet edenleri seçmeyeceğiz. Bizim belediye başkanlarımız gibi insan odaklı belediyecilik projelerini uygulayanları seçeceğiz. Her zaman sağduyusuna inandığım hemşehrilerimin, 31 Mart’ta da gereğini yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

KÖYLÜ VATANDAŞLARIMIZ YALANLARA KANMAYACAK

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de “Bugün sabahtan beri bir ilçemizin tüm köylerini dolaştık. Gördüğüm şudur; köylü vatandaşlarımız, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla olanın, bitenin artık farkında. Yalanlara kanmayacaklar. Bu arada pazarcı arkadaşlarıma bir müjdeyi de vermek isterim. Yıldıztepe’deki Pazartesi Pazarı meselesi halloldu, güle güle kullanın. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından başkanlar, vatandaşlar ile birlikte seçim iletişim merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim