Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında   AK Partili Mustafa Birsen otogardaki yenileme çalışmasının yılan hikayesine, Brezilya dizisine döndüğünü çalışmaların ne zaman biteceğini sormuş, başkan Yılmaz Büyükerşen müteahhit kurbanı olduklarını ifade ederek, “Müteahhit kurbanıyız. Bir bölümü kavga dövüş bitirdik” dedi.  Daha sonra Genel Sekter Engin Çakmak çalışmalar hakkında bilgi vererek, “3 bölüm başlamıştık. Ortadaki bölümü açtık. Kırsal ve sağ bölümdeki çalıma devam ediyor. Proje tadilatı yapılması gerekti. Müteahhidin ödeme güçlükleri oldu. 15 gün içinde bitecek” diye açıklama yapmıştı. Bu açıklamalar sonrasında otogardaki çalışmaları yürüten Oturanel İnşaat tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle; "Tarafımızdan kaynaklanmayan gecikmelerin bize mal edilmesini üzüntüyle karşılamakta ve esefle kınamaktayız.

     Babamız kadar sevdiğimiz Yılmaz Büyükerşen hocamız, maalesef şantiye ve proje tecrübesi eksik teknik ekibi tarafından kendi kabahatlerini bertaraf etmek için yanlış bilgilendirilmektedir.

    Firmamız vatandaşların ve otogar esnafının mağdur edilmemesi için projenin etap etap yapılmasını defalarca dile getirmesine rağmen kaile alınmaması sonucu mağduriyetler yaşanmış olup bu da tarafımıza mal edilmeye çalışılmıştır. Sayın yetkililerin söylediği gibi 3 etap şeklinde başlanmış olsaydı ve dışarıya para verip çizdirdikleri projelerin tamamı hatalı çıkmasaydı bu mağduriyetlerden hiç biri yaşanmamış olacaktı.

     Bunca özverimize, alt taşeronlara herhangi bir bakiyemiz bulunmamasına rağmen olayı dramatize etmek için ödeme güçlüğü çekildiği gibi bir boş laf kullananları esefle kınıyoruz."

Firma yetkilileri 08.03.2018 tarihinde Fen İşleri Daire Başkanlığı'na yazdığı yazıyı da kamuoyu ile paylaştı

Editör: TE Bilişim