20 - 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Farm Boss 8. Uluslararası Tarım Fuarı Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Fuara Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan'ı sözleri damga vurdu. Eskişehir’de son fuarlarının olduğunu aktaran Erdoğan, engellemelerle karşı karşıya kaldıklarını aktardı. Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, “Eskişehir’de Pazar yeri dışında kapalı bir alan yoktu. Tepebaşı Belediyemiz aracılığıyla Uluönder Mahallesinde daha sonra Çamlıca Mahallesindeki kapalı Pazar yerler tahsis edilmesi suretiyle böyle bir organizasyonu 2011 yılından bu yana gerçekleştirdik” dedi.

FUARA DESTEK VERMEYEN ZİRAAT ODALARI VAR

Fuara destek vermeyen ziraat odalarını olduğunu aktaran Erdoğan, “Bugün ziraat odalarının bir kısmı çeşitli gerekçelerle destek vermediler. Odunpazarı ve Tepebaşı Ziraat Odasının logo krizinden kaynaklanan bir tepkisi sayesinde diğer ziraat odaları da bu fuara katılmadıklarını beyan ettiler. Odunpazarı Ziraat Odası bir kere destek vermişti. Katılacağını söylemişti. Fuar döneminde Kosta Rika’ya gidip geziye katılmıştı. O yüzden diğer çiftçilerin ve buraya katılan firmaların katılımından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

FİRMALARA FUARA KATILMAYIN DENİLDİ

Erdoğan Eskişehir’de son fuarlarının olduğu aktararak, “8 yıldır çok büyük gayret gösterdik. Eskişehir’e bir fuar alanı gerekiyor dedik. Bugün içinde bulunmuş olduğumuz bu fuar alanını hayata geçirenlere teşekkür ederiz. Expolink Fuarcılık burada yaptığımız son fuar. Buranın işletmesi TÜYAP’a verildi. Önümüzdeki yıl bu fuarı TÜYAP yapacak. Biz talep ettiğimizde bu fuarı bize yaptırmayacaklar ama biz fuarın yapılmasını Expolink Fuarcılık için istemedik Eskişehir için istedik. Gönlüm arzu ederdi ki iki alan dolsun. Açık alanlar dolsun. Bütün engellemelere rağmen, fuara katılacak firmaların katılmaması yönündeki telkinlere rağmen gerçekleştirdik” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim