Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Eskişehirli gazetecilere kahvaltı programı düzenlendi.

Eskişehirli basın mensupları ile bir araya gelen Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Tıbbi Direktörü Türkan Tünerir, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Fizyomer’in sadece Eskişehir ve Türkiye’nin değil, dünya markası olma yolunda ilerlediğini belirten Tünerir, tıp merkezinde yürüttükleri tedavi yöntemlerini anlattı. Bel ve boyun fıtıklarında uygulanan Robotik – Trak hakkında da bilgi veren Tünerir, “Robotik- Trak, Amerika’da son yıllarda geliştirilmiş ve FDA onayı almış inovatif bir cihaz. 15-20 dakika gibi kısa sürede hastaya ağrısız, konforlu bir tedavi sunuyor. Bu cihaz bilgisayar kontrolü ile işlemleri yapıyor, eklem aralıklarını açıyor, sinir serbestleştikten sonra kendi fonksiyonunu yapabilmeye başladığında hasta zaten iyileşmiş oluyor” dedi. Fizyomer’de uygulanan “Yüksek yoğunluklu Robotik Lazer” tedavi yöntemi hakkında da konuşan Tünerir, “Bu cihaz lazer dalga boyunun değiştirilerek bir robot cihaz tarafından hastaya uygulandığı inovatif bir yöntem. Bu cihazımız özellikle ağrı ve ödem giderici özelliğiyle çok tercih edilen bir cihazımız. Eklem ve sinir harabiyeti olan hastalarda çok iyi sonuçlar almaktayız” diye konuştu.

Fizyomer Terapia’da uygulanan diğer inovatif tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Tünerir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Merkezimizde uyguladığımız inovatif tedavilerden biri ‘Sanal Gerçeklik Rehabilitasyonu’ dünya ile aynı anda uygulamaya başladığımız bir yöntem. Tıpta Biyo-feedback esasına dayanan bu cihazları, felç geçiren hastalarda veya ortopedi ameliyatı geçiren hastaların rehabilitasyonunda kullanmaktayız. Bu cihazlar hastanın tedaviye katılımını arttıran bozulmuş kol, bacak, el ve ayak fonksiyonlarını hızla düzeltebilen, bu arada hastanın zihinsel ve bilişsel fonksiyonlarını da çalıştıran cihazlardır. Özellikle denge bozukluğu yaşayan hastalarda klasik yöntemlerle iyi sonuç almak pek mümkün değilken, sadece denge bozukluğu nedeniyle yürüyemeyen hastalar bu cihazlar sayesinde kısa sürede düzgün bir şekilde yürüyebiliyorlar. Tüm bu uygulamaların yanında; Manyetik alan tedavisi, Kriyoterapi, Manyetik idrar kaçırma önleyici koltuk gibi inovatif birçok tedavi yöntemlerini kullanmaktayız.”

Editör: TE Bilişim