Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, işçi ve emekçilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak apartman ve site görevlileri ile buluşan Başkan Kurt, görevliler ile uzun uzun sohbet etti. Onların istek ve şikayetlerini dinleyen Başkan Kurt, “Odunpazarı Belediyesi’ni sosyal demokrat, halkçı bir anlayışla yönetiyoruz. Bu nedenle de halkın tercihleri ve beklentileri doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz” dedi.

“İNSANA DOKUNAN İŞLER YAPTIK”           

Odunpazarı’nda son 5 yılda yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Kurt, bu 5 yılda daha önce yapılmamış birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini kaydetti. Odunpazarı Belediyesi’ni sosyal demokrat, halkçı bir anlayış ile yönettiklerini ifade eden Başkan Kurt, bu nedenle de halkın tercihleri ve beklentileri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. “Yaptığımız işlerde, daha çok insana dokunan; çocuğa, gence, yaşlıya kısacası ihtiyacı olan herkese bir fayda sağlamaya çalıştık. Bunun sonucunda da Odunpazarı’nda 11 farklı mahalleye halk merkezi açtık” diyen Başkan Kazım Kurt, halk merkezlerinde insanlara değişik alanlarda yüzlerce atölye açtıklarını belirtti. Bu atölyelerden bugüne kadar 15 bin insanın faydalandığına dikkat çeken Başkan Kurt, gençler için de çok önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Gençler için farklı mahallelerde 4 tane gençlik merkezi açtıklarını vurgulayan Başkan Kurt, bu gençlik merkezlerinden de yaklaşık 7 bin gencin yararlandığını söyledi.

“AMACIMIZ YOKSULLARIN, GARİBANIN, EZİLENİN DE HAKLARI OLDUĞUNU HATIRLATMAK”

Başkan Kurt konuşmasına çocuklar için yaptıkları çalışmalarla devam etti. Odunpazarı’nda çocuklar için 5 tane kreş açtıklarını anlatan Başkan Kurt, “Gelecek dönemde çocuklar için 100 kreş açacağız. Her mahallede mutlaka kreş olacak. Çocuklarımız anne babasının elinden tutacak ve yürüyerek kreşe gidecek” diyen Başkan Kurt; gençler, çocuklar ders çalışsın, kitap okusun diye Odunpazarı’na kütüphaneler açtıklarını belirtti.  Başkan Kurt, “Şuanda 19 tane kapalı, 4 tane açık olmak üzere 23 tane kütüphanemiz var. Çocuklarımız, gençlerimiz,

büyüklerimiz evinde bulamadığı kitapları alıyor okuyor. Gençler, çocuklar evinde ödevi için bulamadığı kaynakları alıyor okuyor. Gerekirse bizim öğretmenlerimiz yardımcı oluyor ders çalışmasına, yaşamını koylaştırmasına katkı sunuyor” dedi. 5 yılda amatör spora ciddi anlamda destek sağladıklarını kaydeden Başkan Kurt, çocukların hayatını kurtarmaya yönelik adımlar attıklarını ifade etti.  Yaklaşık 3 ay önce 6 çocuğun atletizmden milli takıma seçildiğini dile getiren Başkan Kurt,  “Milli takıma seçilmek demek o çocuğun hayatını kurtarmak. Amacımız yoksulların, garibanın, ezilenin de hakları olduğunu hatırlatmak. Onlara haklarını elde edebilmeleri için imkân sağlamak, yol açmak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim