Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecilere bir kahvaltı vererek gazetecilerin kamu yararını ön planda tuttuklarını söyledi.

Gazetecilere isimlerini yazılı birer kalem de armağan eden Ekrem Birsen, tüm gazetecilerin bayramını kutlayarak, “Kamuoyunun bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesine yönelik haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın kurumlarımızın ve zor şartlar altında görevlerini büyük bir fedakarlık ve özveriyle yerine getiren tüm basın mensuplarımızın Basın bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.

Basın mensuplarının kamu yararını ön planda tutarak, halkın doğru ve gerçek bilgilere ulaşmasında çok önemli rol oynadığını vurgulayan Birsen, “Bunun en büyük örneğini 15 Temmuz hain darbe girişimde en iyi şekilde izlemiş bulunmaktayız. Halkımızın bilgilendirilmesi ve demokrasiye sahip çıkmaları için harekete geçmeleri basın yoluyla gerçekleşmiştir.

Bu önemli görev i icra ederken basın mensuplarımızın dikkat etmeleri gereken en önemli ilkeler; doğruluk ve adaletten ödün vermeyen, kişi ve zümrelerin çıkarlarına önem vermeden öncelikle toplumsal faydayı kendisine ilke edinen, ahlaki duruşa sahip bir anlayışı olmalıdır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim