Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS)  Basın emekçilerinin  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Dernek binasında açıklama yapan Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) Yönetim Kurulu Başkanı Nihal Bağcı, haberi almak kadar, alınan haberin ve kaynağının doğruluğunun da çok önemli olduğu bir dönemde yaşandığını söyledi.

 Bilişim çağının yaşandığı günümüzde, gazetecilik mesleğinin ne zor şartlarda gerçekleştirildiğini gördüklerini belirten Bağcı, “ Buna rağmen, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi adına; mesai kavramı gözetmeksizin dişlerinizi tırnaklarınıza takarak, kamuoyuna hızlı ve kesintisiz haber akışını sağlayarak, mesleğinizi icra etmekte ve olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktarmaktasınız.

Aynı zamanda, toplumun isteklerini de yansıtan, kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundasınız. Demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ulusal ve yerel düzeyde yerine getirdiğiniz bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir” dedi.

ETOS Başkanı  Bağcı’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı bekleyen, bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan, kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen muhabirinden sayfa editörüne, yazarından matbaasında çalışanına kadar siz değerli basın mensuplarımızın, görevlerini layıkıyle yerine getirebilmeleri için çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelerin kutlandığı bu günde bir sivil toplum kuruluşu olarak yanınızda olduğumuzu bildirmek isteriz.

Hem ilimiz, hem çevremizde yaşanan gelişmeler hakkında bizleri bilgilendiren; bunun yanı sıra, halkla devlet arasında iletişimi sağlayarak ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenen yerel basınımızın da özverili çalışmalarını yakından takip etmekteyiz.

Sanatın her alanının icrasında, sanatçının yanında olan, kamuoyunu sanatsal ve kültürel faaliyetlerden haberdar ederek, toplumun kültür ve sanatla kalkınmasına katkı sağlayan basın emekçilerimize de ayrıca teşekkürü bir borç biliriz.

Hayatını ve yüreğini bu yola adamış nice ölümsüz gazetecilerimizi ve Basın Şehitlerimizi saygı ve sevgiyle yâd ediyoruz.

Bu zor görevi tarafsız, objektif, basın ahlak kurallarına ve meslek etiğine uygun davranan ve evrensel ölçütleri meslek ilkesi haline getiren ulusal ve yerel basınımızın, iş ve sosyal haklarının ve özgürlüklerinin daimi olması temennisiyle, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nüzü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. “

Editör: TE Bilişim