CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’in Tepebaşı Bölgesi Gazipaşa Mahallesi’ndeki öğrenci ve velilerin okul feryadını Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle Meclis’te soru önergesi veren Çakırözer, öğrenci ve velilerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

CHP’li Çakırözer Gazipaşa Mahallesi’nde öğrenci ve velilerin yaşadığı okul sıkıntısını Meclis gündemine taşıyarak, Bakan Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Bin 500 yurttaşın yaşadığı mahallede okul olmaması nedeniyle öğrenci ve öğrenci velilerinin mağdur edildiğini dile getiren Çakırözer, “Mahallede Yüksekokul var ama ilkokul, ortaokul ve lise yok. Bu mahalledeki öğrencilerimiz her sabah farklı yerlerde bulunan okullara gitmek zorunda bırakılıyor. Veliler, özellikle ilkokul çağındaki çocukların okula gönderilmesi konusunda pek çok sorunla karşı karşıya kalmaktadırlar” dedi.

GAZİPAŞA’NIN OKUL FERYADINA KULAK VERİN

Çakırözer önergesinde mahallede 20 yıl önce başlamış okul inşaatının bitirilmediğini, mahalleye okul açılması konusunda mahalle muhtarı ve öğrenci velilerince Milli Eğitim Bakanlığı’na dilekçe verdiğini hatırlatarak, “Milli Eğitim Bakanlığı’na dilekçe veren veliler ile mahalle muhtarımız sorunlarının çözümü konusunda bir adım atılmadığını söylüyorlar. Veliler taşımalı eğitim ile öğrencilerini başka mahallelerdeki okullara gönderiyorlar. Hükümet yetkilileri Gazipaşa Mahallesinin okul feryadını duymalı, öğrenci ve öğrenci velilerinin mağduriyetlerini gidermek için acil çalışmaya geçmelidir” dedi.

20 YILDIR TAMAMLANMAYAN OKUL İNŞAATINI BİTİRECEK MİSİNİZ?

Bakan Selçuk’a Gazipaşa Mahallesi’ne okul yapılması düşünülmekte midir diye soran Çakırözer, önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “Gazipaşa Mahallesi’nde okul yapılması düşünülmekte midir? Daha önce inşaatına başlanılan okulun bugüne kadar bitirilmemesinin gerekçesi nedir? Mahallelerinde okul olmadığı için uzak okullara gitmek zorunda olan öğrencilerin yaşadığı zorluklar eğitimde fırsat eşitliğine aykırı değil midir? Daha önce inşaatına başlanılan okulun bugüne kadar bitirilmemesinin gerekçesi nedir? Sadece Eskişehir değil, Türkiye’nin birçok yerinde okulların mahallelere uzak olması nedeniyle özellikle kışın zor koşullarda öğrenciler ve veliler uzak okullara gitmekte zorlanmaktadır. Bu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda ne yapılması düşünülmektedir? Eskişehir ve Türkiye genelinde mahallesinde okul olmadığı için mağduriyet yaşayan kaç öğrenci vardır? Buna benzer bir mağduriyetin çözülmesi konusunda bugüne kadar Bakanlığınızın herhangi bir çalışması olmuş mudur?”

Editör: TE Bilişim