Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, 71 Evler mahallesine geçici olarak kurulmak istenen pazaryerinin halkın isteği olduğunu söyledi ve kurulmasının mecliste oy birliği ile kabul edildiğini aktardı.

71 Evler mahallesi pazarının 2 haftadır tam kapasite olarak açılamamasını ve buna bağlı olarak çıkan tatsızlıkları üzülerek takip ettiklerini ifade eden Çınar, şöyle konuştu: “Her şeyden önce belirtmek isteriz ki burada kurulmaya çalışılan pazar, doğrudan doğruya 71 Evler mahallesi halkının talebidir ve bu tip konularda ilk önce halkın menfaatleri dikkate alınarak hareket edilmelidir. Mahalle halkı pazar ihtiyacını sürekli olarak çevre mahallelerden karşılamak zorunda kalmakta ve bu durum aracı olmayan ve bilhassa ileri yaştaki vatandaşlarımız için ciddi bir güçlük oluşturmaktadır. Mahallelinin içinde olduğu bu zor durum karşısında haklı olarak talep ettiği pazarın tam kapasite olarak açılması ve vatandaşın hizmetine sunulması konusunda kendilerinin yanında olduğumuzu beyan ediyor ve başta üreticilerimiz ve esnaflarımız olmak üzere tüm paydaşların azami desteğini bekliyoruz.”

GENELGEDEN HABERLERİ YOK MU

4 Ocak 2021 tarihli Odunpazarı Belediye Meclis toplantısında kamulaştırma işlemlerinin bitirilip, kapalı pazar yeri inşasının tamamlanmasına kadar Hızırer sokakta geçici bir pazar yeri kurulmasına oybirliği ile karar verildiğini hatırlatan Çınar, “Bu noktada açık pazar yerinin geçici olduğunu vurgulamak istiyoruz ve bu geçici süreçte pazar esnafının da sürece yardımcı olarak tezgahlarını açmasını ve halkın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” dedi.  Bunlara ilaveten AKP’nin bu süreçte yürüttüğü tutarsız politikalara da anlam vermekte güçlük çektiklerini dile getiren Çınar, “ Birincisi; geçici pazar yeri kararı  “Oy birliği”  ile alındı. Yani AKP’li meclis üyeleri geçici pazar yeri kurulmasına destek verdi. Ancak şu anda pazar geçici pazar yeri kurulmasına muhalif bir tavır almış vaziyetteler. İkincisi ve daha önemlisi; şu anda AKP Odunpazarı İlçe teşkilatı aldığı bu tavır ile Cumhurbaşkanına muhalefet etmektedir. 30 Haziran 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan tasarruf tedbirleri konulu genelgede kamu kuruluşlarının her ne adla olursa olsun hizmet binası amacıyla yeni inşaata başlaması ve kamulaştırma yapması yasaklanmıştır” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı’nın bu kararına rağmen AKP Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar’ın kapalı pazar inşa edilmesini istemesini enteresan bulduklarını ifade eden Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “ AKP Odunpazarı İlçe Teşkilatı ya Cumhurbaşkanı’na muhalefet ediyor ya da açıklanan genelgeden haberdar değil.  71 Evler mahallesinde aktif bir pazaryeri kurulması konusunda mahalle halkının yanında olduğumuzu bir kez daha belirtirken, sürecin geçici olduğunu ve mahalle halkının yararının gözetilmesi gerektiğine dikkat çekerek esnafımızın desteğini rica ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim