Odunpazarı Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Bilecik Kent Konseyi işbirliğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Çocukların Sesi Geleceğin Sesi" Çocuk Solistler Şarkı Yarışması Finali Yunusemre Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

    Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Evren Olcay, Bilecik Kent Konseyi Genel Sekreteri Tolga Dedeoglu ve Yürütme Kurulu Üyeleri 'nin de katıldığı etkinlikte, jüri üyeleri Mithat Körler, Ali Rıza Saltık, Esra Koç ve Özgecan Üçkaya orkestra eşliğinde şarkılarını söyleyen çocuk yarismacilari değerlendirdiler. Diğer 2 Jüri üyesi Fedon ve Sibel Demir de oylarını online olarak performansları dinleyerek kullandı.

   Yarışmada Büyük Kategori 1.si Dilek Naz Sarıca, Küçük Kategori 1.si Çağla Irmak Demir oldu. Yarışmada özel bir çocuk olan Yaren Tuncer'e de Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt tarafından jüri özel ödülü verildi . Başkan Kurt yarışmaya katılan tüm çocukları gösterdikleri özgüven nedeniyle kutlayarak, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen her iki kent konseyini tebrik etti. Yarışmada yarışan diğer finalistler ise şöyleydi : Aybike Gök, İdil Çetin, Öykü Selen Büyük, Beril Gürcan, Timur Oruç, Yiğit Efe Öztemel, Tanay Ardıç, Nursena Aktürk ve Kayra Ergut.
 

   Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru program açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi : ’’ Bu yarışmanın sadece adı yarışma, yaptığımız bu etkinlikle çocuklarımızı yarıştırmaktan çok sahne deneyimi ve özgüven kazanmaları, usta sanatçıların  ve seyircinin önünde şarkı söylemeleri ve onlar için gelecekte güzel anılar bırakmayı hedefledik.  Finale kalarak bugün burada sahne ala tüm çocuklarımız bizim için yarışmayı kazanmıştır. Hepsi şampiyondur. Bir de çok özel bir şampiyonumuz var , özel bir çocuğmuz olan Yaren Tuncer gönüllerin şampiyonu oldu. Jüri özel ödülümüzü özel bir çocuğumuza vermekten dolayı ve onun burada bizimle olmasından dolayı çok mutluyuz. Yarışmamıza Jüri üyesi olarak destek veren değerli sanatçılarımıza, müzisyenlerimize, işbirliği yaptığımız Bilecik Kent Konseyi’mize ve Çocuklarla ilgili her türlü projeye destek veren Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkürlerimi sunuyorum. ’’

Editör: TE Bilişim