Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, Impact Hub Istanbul işbirliğinde gerçekleştirilen Fikir Geliştirme Atölyesi etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, düzenlediği eğitim faaliyetlerinin yanı sıra gerçekleştirdiği etkinlikler ile gençlerin iş dünyasında daha etkin olabilmeleri adına öncülük etmeye devam ediyor.

Impact Hub Istanbul işbirliğinde İstanbul’dan sonra Eskişehir’de düzenlenen Fikir Geliştirme Atölyesi, 26 gencin katılımı ile gerçekleştirildi. Impact Hub Istanbul kurucusu Semih Boyacı ilk olarak katılımcı gençlere sosyal girişimi ve sürdürülebilirliği anlattı. Sonrasında atölye çalışmasına geçildi. Atölye ile 30 yaş altı gençlerin sosyal girişimcilik ekosistemine katılması ve fikir aşamasından başlayarak gençlerin kendi işletmelerini kurabilecekleri seviyeye kadar devam eden bir global destek sağlanması hedeflenirken; fikir geliştirme, iş modeli oluşturma, etki yaratma gibi farklı konularda da atölye çalışmaları yapıldı. Etkinlikte beş farklı çalışma grubu oluşturuldu ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri dikkate alınarak sorun tespiti yapıldı. Ardından tespit edilen yoksulluk, açlık, nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, iklim değişikliği, sürdürülebilir üretim ve tüketim gibi konu başlıklarında çözümler üretildi.

Atölye fazından sonra SIA (Social Impact Award) ödülleri için başvuru süreci başlayacak ve Temmuz ayındaki jüri elemesi sonrasında seçilen 8 proje ekibi, kuluçka eğitimine başlayacak. Bu dönemin sonunda da jürinin seçtiği 3 grup ve halk oylaması ile seçilen 1 grup tohum desteği almaya hak kazanacak. İlgililer programla ilgili detaylı bilgilere “turkey.socialimpactaward.net” web adresinden ulaşabilecek.

Katılımın kontenjanla sınırlı tutulduğu etkinliğe ilgi yoğun olurken; katılımcı gençler Tepebaşı Belediyesi ve Impact Hub Istanbul’a teşekkür etti.

Social Impact Award Programı nedir?

10 yıldır 20’den fazla ülkede gençleri sosyal etki alanında destekleyen Social Impact Award bu sene Impact Hub İstanbul yürütücülüğünde ilk kez Türkiye’de!

Program; çevresi için bir fark yaratma motivasyonuna sahip, kendi sosyal girişimini kurmaya istekli gençleri, geleceği şekillendiren bireylere dönüştürürken; onlara yol gösterecek deneyimli isimleri de bu global ağın bir parçası yapıyor.

İstanbul ve Eskişehir'de gerçekleşecek herkese açık atölye çalışmalarıyla katılımcılar fikir bulma aşamasından başlayarak, kendi işletmelerini kurmaları için gerekli bilgi ve yetenekleri edinecek ve Social Impact Award kuluçka aşamasına projeleriyle başvurabilecekler. Kuluçka programına katılma şansını elde eden girişimcilerden 4’ü ise eğitim sonunda jüri ve topluluk oylaması sonucunda Social Impact Award ile ödüllendirilecek ve tüm global kazananlar ile Kiev’de gerçekleşecek SIA Summit 2019‘da buluşacak.

Editör: TE Bilişim