22-23 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacak olan Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası kongresinde yönetime talip olan ilk grup Genç Çağdaş İnşaat Mühendisleri grubu oldu.

İki gün sürecek olan genel kurulda yapılacak seçime Genç Çağdaş İnşaat Mühendisleri olarak aday olduklarını ifade eden Orkun Kılıç “Bizler, alt yapısı hazırlanmadan açılan üniversiteler sonucu öğrenci arkadaşlarımızın maruz kaldığı niteliksiz eğitimden kaygı duymaktayız. Binlerce meslektaşımızın işsizlikle sınanmasından, geri kalanlarımızın ise güvencesiz çalışma koşullarına zorlanmasından rahatsızız. Başka meslekler tarafından şantiye şefliği hizmetinden ve kâğıt üzerinde kalan hizmetlerden üzüntülüyüz. Şehrimizde bir deprem olacağını biliyoruz fakat yapı stoğumuzdan kaygı duymaktayız. Su kaynaklarımızın her geçen gün kirlenmesinden ve azalmasından korku duymaktayız. Rant için yapılan imar planı değişikliklerinden, hoyratça harcanan kamu imkânlarıyla, yapılan yarımlardan rahatsızız” dedi.

 Siyaset üstü bir bakışla göreve talip oldukların da işaret eden başkan adayı Kılıç “Plansız, projesiz yapılan çılgın projelerin oluşturacağı sonuçları, depremlerle savaşmak yerine imarla barışıldığını, termik santrallerin çevreyi kirleteceğini, kentsel dönüşüm ve afet bahanesiyle sağlanan bilimden uzak haksız rantları, yapı stoğumuzun durumunu, su kaynaklarımızın geldiği noktayı, anlatmaya devam edeceğiz. Oda yöneticilerimizin kırk yıl önce söylediklerinin doğruluğunu ancak bugün kabullenilse de bizler yılmadan doğruları kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim