CHP PM üyesi Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında gençliği bu kadar mutsuzluğa sürükleyen bir dönem daha yaşanmadığını öne sürdü.
Gençlerin muhtaç oldukları kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunu kaydeden Prof. Dr. Usluer mesajında şunları söyledi:
“Tarihimizi gençlerimizin zihinlerinden silip kendilerine uygun yapay bir tarih oluşturmaya çalışıyorlar. Ama bu ülkenin her karış toprağında o silmeye çalıştıkları Atatürk'ün izleri var. Şunu iyi bilsinler ki; okuyan, düşünen ve üreten nesil her zaman diktatörlere hayır demiştir. Bizim gençlerimiz de, hangi düşünceden olursa olsun bir olup, birlik olup bu dikta düzenine hayır dedi ve bu iradeyi sürdürüyorlar. Atalarına sahip çıkıyorlar. Gençliği bu kadar umutsuzluğa sürükleyen bir başka dönem daha yaşanmadı ama gençler biliyor ki muhtaç oldukları kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
‘1919 senesi Mayısının 19’uncu günü Samsun’a çıktım’ cümlesi ile milli mücadelenin başlangıç hikayesini anlatan Mustafa Kemal Atatürk’e, o mücadelede Atamızın yanında olan silah arkadaşlarına ve özveri ile canı pahasına direnen tüm milletimize borçlu olduğumuzu asla unutmadan, Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”
 
                                            
 
Editör: TE Bilişim