Kamu Sen Eskişehir Temsilcisi Haydar Urfalı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yaparak vatana en küçük bir zarar gelmemesi için elinden gelen tüm gayreti göstermelerini istedi.
Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşiyle şaha kalktığını belirten Urfalı, “Milli mücadelenin resmen ve fiilen başlatıldığı tarih olan 19 Mayıs iradesi, milli dirilişin önünde hiçbir gücün duramayacağını, Türk milletinin bağımsız yaşama isteğine gem vurulamayacağını, işgal sultasını sona erdireceğini net olarak dünyaya gösterdi” dedi.
Ülkede bir takım güçlerin çöreklendiğini, emperyalizmin çarklarının arasına ülkemizi almaya çalıştıklarını belirten Urfalı şunları söyledi:
“Kutlu mücadelesi ile bilinen Türk milletini yerle yeksan etmek, terör örgütlerinin aşağılık saldırılarını, tehditlerini sineye çekmek, bizi biz yapan değerlerimizi alaşağı etmek, insanlarımızı ayrıştırmak mümkün değildir. Topraklarımızın her metrekaresinde ecdadımızın asil kanının olduğunu unutan bu gafiller, derin çukurlarına asil milletimizi asla çekemeyecektir.
Terör örgütleriyle mücadelede müsamahasız bir yol takip edilmesi çok önemlidir. Bu noktada; bizler, her zaman olduğu gibi bundan sonra da devletimizin, ihanetin kuklası olan teröre karşı yürüttüğü kararlı mücadeleyi tereddütsüz şekilde samimiyet ve memnuniyetle destekliyoruz.
Atatürk; vatanımızı, Cumhuriyeti gençliğe emanet etmişti. Büyük Atatürk, Ey Türk Gençliği! diye başlayan Gençliğe Hitabesi’nde gençliğin birinci vazifesinin Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmek olduğunu dile getirmişti. Böylesine ulvi bir görevin sorumluluğunu omuzlarında taşıyan gençlerimiz vatanımıza en küçük bir zarar gelmemesi için elinden gelen tüm gayreti göstermelidir. Gençlerimiz 19 Mayıs ruhunu hücrelerinin her zerresinde hissetmeli, o milli heyecanı her an coşkuyla yaşamalıdır.”

 
 
                                                                                 
                                        
                                            
 
                                              
 
Editör: TE Bilişim