Eğitim Sen Eskişehir Şube sekreteri Kemal Koçak, 19 Mayıs’ın 100. Yılında gençliğe yaşatılan bayram değil, gelecek korkusu, güvencesizlik, gericilik ve boğucu baskı ortamı olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı, emperyalistler tarafından işgal edilmiş bir ülkeyi esaretten kurtarmak için atılan ilk adımın tarihi olan 10 Mayıs 1919’un üzerinden 100 yıl geçtiğini kaydeden Eğitim Sen Eskişehir Şube sekreteri Koçak, “Gençliğin sorunlarını önemsemeyen, tutarlı ve planlı bir gençlik politikası geliştirmeyenlerin her yıl 19 Mayıs’ta çıkıp benzer nutuklar atmasının hiçbir anlamı yoktur. Çünkü sorunlar karşısında çözümleri olmayanların yaptıkları teş şey gençliğin sorunlarını görmezden gelmek olmuştur. Toplumsal bir kategori olarak değerlendirdiğimizde gençlik, yaşı genel olarak 18-25 arasında olan, toplumun oldukça geniş bir kesimini oluşturmaktadır” dedi.

Türkiye’de gençliğin bir taraftan egemenler açısından potansiyel tehdit olarak değerlendirildiğini ifade eden Koçak şunları söyledi:

“Diğer taraftan gençliğin mevcut düzenin devamının sağlanması için egemenlerin çıkarları doğrultusunda ‘eğitilerek’ sisteme kazandırılması için bütün araçlar adeta seferber edilmektedir. Buradaki temel amaç, gençliğin sınırsız enerjisinden, yaratıcılık ve yeteneklerinden sonuna kadar yararlanmaktır.

Bugün Türkiye’de her türlü farklılıklarına rağmen gençlerin ortak bir talep içerisinde bulunduğu, kendi geleeklerine güvenle bakabilecekleri bir yaşamı arzuladıkları açıktır. Bu nedenledir ki onlara insanlığın demokratik, eşitlikçi ve evrensel değerlerini özümseyebilecekleri, savaşların olmadığı, hakların özgürlük ve barış duygularıyla bir arada yaşayacağı demokratik bir Türkiye  sunabilmek hepimize sorumluluk yüklemektedir.

Eğitim Sen olarak gençlerimizi işsizliğe, yoksulluğa ve yoksunluğa mahkum eden, onların yaratıcılıklarını baskı altına alan, özgürlüklerinin önüne setler ören, şiddetin ve ayrımcılığın içerisine çeken her türlü politika ve uygulamaya karşı mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim