Tepebaşı Gençlik Meclisi, 29 Ekim Gençlik Merkezi’nde çalışmalarına başladı.

           Demokratik ve katılımcı bir gençliğin desteklenmesi, endişeleri gidermeye ve istekleri karşılamaya yönelik eylem planları tasarlamak, gençlik alanında yeni politikalar üretmek, gençlerin haklarının farkında olmasını sağlamak ve fırsat eşitliği yaratmak için oluşturulan Gençlik Meclisi, Tepebaşı Belediyesi’nin desteği ile çalışmalarına başladı.

 

Yapılan genel kurul, 17 öğrenci kulübünü, 7 meslek odasını, 11 mahalleyi, 9 liseyi, 3 kamu kuruluşunu, 6 siyasi partiyi, 2 sivil toplum kuruluşunu ve 2 konseyi temsilen, 120 kişiye yakın katılımcıyla gerçekleştirildi. Ayrıca, proje gurubu, sosyal medya, sağlık ve çevre, yaratıcılık ve kültür, gençlik ve dünya, istihdam ve girişimcilik, bilim ve teknoloji, eğitim ve beceri gurupları olmak üzere çalışma gurupları oluşturuldu ve üyeler belirlendi.

 

Toplantıya katılan Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Şermin Şanlıer, “Tepebaşı Belediyesi yaptığı çalışmalarda ve verdiği hizmetlerde, her şeyden önce katılımcılığı, demokratik yöntemleri, eşit dağılımı hedeflemektedir. Kadın, çocuk, gençlerle ve engellilerle ilgili birçok projemiz var. Sizler bu meclisle katılımcılığın en güzel örneklerini vereceksiniz. Kendi çalışma guruplarınızı oluşturarak önceliklerinizi belirleyeceksiniz. Çözüm sürecinde belediye ile ortak çalışmalarınız olacak ve sonuç almaya başladıkça öncelikle diğer belediyelere ve Türkiye’ye örnek olacaksınız” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim