İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak, 8 Mart nedeniyle karanfil hediye ettiği kadın seçmenlere, genel başkanı kadın bir partinin neferi olduğunu hatırlattı, “Sizler her alanda en güçlü şekilde yer almalısınız” dedi.
 
Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Hanımeli Çarşısı'nda kadın seçmenlerle buluştu. İYİ Parti’nin kadın politikaları ve sosyal politikalardan sorumlu il-ilçe başkan yardımcıları ve partili kadınlarla beraber karanfil dağıtan Salih Karabacak, toplumun ve ailenin mihenk taşı kadınların siyasetten ekonomiye, bilimden spor ve sanata kadar tüm alanlarda etkin ve güçlü şekilde yer alması gerektiğini söyledi. Toplam nüfusun yarısını oluşturan kadınların özellikle siyasette ve iş gücünde nüfusları oranında temsil edilmediklerine dikkat çeken Karabacak, “Son verilere göre Türkiye'de 15 ve daha yukarı yaştaki istihdam edilenlerin oranı yüzde 47,1 olup bu oran erkeklerde yüzde 65,6, kadınlarda ise yüzde 28,9 şeklinde gerçekleşmiştir. Durum siyasette de farklı değildir. Türkiye bugün mecliste yüzde 18’lik kadın vekil oranıyla kadın erkek eşitliği açısından çok da parlak olmayan bir tabloya sahiptir” diye konuştu.

Sözde Değil Özde Uyguluyoruz

Türk kadınının adının çocuk gelinler, şiddet, cinayet, taciz ve tecavüz olaylarıyla değil, başarılarla anılması temennisinde bulunan Salih Karabacak, “Çünkü kadınlarımız buna değer. Tarih boyunca erkeklerle omuz omuza mücadele vermiş Türk kadını, fırsat yaratıldığında hem ailesini, hem de siyaseti, ticareti, bürokrasiyi, sosyal yaşamı, kültürel hayatı güçlendirebilecek zeka ve beceriye sahiptir. Genel başkanı kadın olan, Türkiye’nin en genç siyasi oluşumu İYİ Parti’nin bir neferiyim ve bundan gurur duyuyorum. İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olarak şunu söylemek isterim ki; kadın erkek eşitliğini sözde değil özde savunup uyguluyoruz. 31 Mart’taki yerel seçimlerde de kazandığımız bölgelerde kadınlarımıza dönük çalışmalarımızla, onların siyasette ve iş gücünde en güçlü şekilde yer almaları noktasında göstereceğimiz çabayla örnek olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizin annelerini saygıyla anarken, tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum…”

Editör: TE Bilişim