Gündem dışı konuşmalardan sonra Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, düşüncelerini ve kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Başkan Kurt, İdlib’de şehit düşen 4 asker olduğunu anımsatarak “Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu işin bir an önce sonlandırılması için ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Artık çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Bu konuda hükümetimiz gerekli önlemleri almalıdır” dedi.

Depremden ders alınmalı

Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin bir ders olması gerektiğini vurgulayan Kurt, “ Depremden sonra çok güzel işler yapılır sözler söylenir. Ama önemli olan deprem yaşanmadan güzel işler yapılırsa daha anlamlı olur. Deprem üzerinden siyaset yapılmaz.Odunpazarı Bölgesinde de 3 bölge afet riskli alan kapsamında. Gündoğdu Mahallesi, küçük sanayi çarşısı ve Porsuk’un bizim tarafımızda kalan yer. Bazı yerlerde yürütmeyi durdurma kararı almadı depremde zarar görmeyecek anlamına gelmiyor. Bu 3 alanda afet riskini sonlandırmak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının. Buna bir el atmak lazım. Eskişehir’de belediyeleri CHP kazanmış olabilir. Ama bu depremde zarar görmeyecek anlamına gelmiyor. Sizlerden isteğim bize destek olun. Biz yetkililerle zaman zaman görüşüyoruz. Ama sizler de bize destek olun. Ya bakanlık yapsın ya da belediye” ifadelerini kullandı.

AK Parti grubundan destek istedi

AK Parti grubundan bir destek daha isteyen Kurt, şöyle konuştu: “Geçen hafta verilen mahkeme kararı bizim yine haklı olduğumuzu çıkardı. Karapınar Projesinin 2. etabında yetki bizde değil dedikçe hayır efendim yetki sizde dediniz. Biz de Kasım ve Aralık ayında 5 binlik planları geçirdik. Ama TOKİ’nin itirazları sonrasında idari mahkemesine dava açıldı. İdari mahkeme de dedi ki ‘Odunpazarı Belediyesinin planlama yetkisi yok. Yetki TOKİ’de, belediye planlayamaz. Bunun sorumluluğu da TOKİ'dedir. Sizlerden istediğim ne adım atılacaksa atmalısın. Bu konuda da desteğini bekliyorum.

Geri dönüşüm hizmeti 15 Şubat’ta başlıyor

Ak Parti Meclis üyesi Murat Özcan’ın “Geri dönüşüm” ile ilgili sorusunu yanıtlayan Kurz, “Bir şirket ile birlikte geri dönüşüm çalışmaları başladı. Öncelikle, kamu kurum kuruluşlarının şehir merkezindeki geri dönüşümler alınmaya başlandı. Pilot olarak seçilen mahallelerde 15 Şubat tarihinden itibaren alınmaya başlanacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim