Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline yönelik düzenlenen kontrol görevlisi kurslarının sertifika töreni yapıldı.
Eskişehir’de gıda güvenliği kapsamında yapılacak kontrol hizmetlerinin daha etkin bir şekilde devamlılığının sağlanabilmesi için hazırlanan kursun sertifika törenine; Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.
İl Müdürü Söğüt, törende yapıtığı konuşmada, “İlimizde gıda güvenliği kapsamında yapılacak kontrol hizmetlerinin daha etkin bir şekilde devamlılığının sağlanabilmesi için İl Müdürlüğü personelimize yönelik düzenlemiş olduğumuz ve 2 (iki) grup halinde düzenlenen eğitimimiz sona ermiştir. Kursiyerler; Gıda Kontrol Kursu sonrası burada öğrenilen bilgiler ile gıda güvenliği amaçlı kontrollerin yürütülmesinde çalışmalara katılarak ilimizde gıda güvenliğinin sağlanmasında etkin rol alacaklardır. Yürütülecek gıda denetim hizmetlerinde gıda işletmeleri; hijyen, etiket, ambalaj, personel, gıdanın yapısı ekipman gereklilikleri, hatta kullanılan su, taşımada kullanılan araç özellikleri, ortam sıcaklığı ve nemi gibi pek çok konuda değerlendirilecektir. 2016 yılının son döneminde Kontrol Görevlisi sayımızı arttırmış olmanın mutluluğu ile görevlerinizde başarılar diliyorum" diyerek sözünü bitirdi.
Vali Yardımcısı Tütüncü ise, Eskişehir’de düzenlenen gıda güvenliği amaçlı eğitimlere değinerek, asıl önemli işin verilen eğitimden sonra başladığını gıda kontrol görevlilerinin yaptığı işin hayati bir öneme sahip olduğunu bildirdi. Eskişehir İl Müdürlüğünün ülkemizde denetim hizmetleri ve eğitimler konusunda önderlik ettiğini vurgulayan Tütüncü, eğitime katılan personele, tüketicilerin ve geleceğimiz olan çocukların daha güvenilir gıdaya ulaşmaları için yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.
Hazırlanan plaket töreninde İl Müdürü Söğüt gıda, tarım ve hayvancılık çalışmalarımıza katkı ve desteklerinden dolayı Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü’ye plaket vererek teşekkür etti ve sertifika almayı hak eden personele katılım belgelerini teslim etti.
Editör: TE Bilişim