Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’un Danışmanı Radik Gimatdinov ve Tataristan Türkiye Temsilcisi Ayrat Gataullin, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Şehirde tatar nüfusunun çok fazla olduğunu belirten Radik Gimatdinov, bu sebeple Eskişehir ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduklarının altını çizdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in makamında gerçekleşen ve sohbet ortamında geçen ziyarette Tataristan’ın genel durumu hakkında Başkan Büyükerşen’i bilgilendiren Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Danışmanı Radik Gimatdinov, Eskişehir’i de çok beğendiğini ifade etti. Gimatdinov “Sayın Cumhurbaşkanımız Rustam Minnihanov’un selamı ile sizlere geliyoruz. Türkiye’de tatar nüfusunun en çok olduğu kentlerin başında gelen Eskişehir’e kendisi büyük değer veriyor. Türkiye ziyaretinde mutlaka Eskişehir’de de vakit geçirmek istediğini bizlere iletti. Burada yaşayan tatarların size nasıl saygı ve sevgi ile bağlı olduklarının da farkındayız. Bu yüzden Eskişehir ile ilişkilerimizi her zaman sıcak ve samimi tutmak istiyoruz. Misafirperverliğiniz ve şehrinizdeki tatarlara verdiğiniz kıymet dolayısıyla sizlere çok teşekkür ediyor, en kısa sürede bizler de sizleri Kazan’da ağırlamak istiyoruz” dedi.

Nazik ziyaretleri dolayısıyla Radik Gimatdinov’a teşekkür eden Başkan Büyükerşen “Şehrimize büyük renk katan tatar hemşehrilerimize bizlere verdikleri destek dolayısıyla minnettarım. Onların birlik ve beraberliğini gördükçe gurur duyuyorum. 1995 yılında imzaladığımız anlaşma ile Tataristan’ın Kazan kenti ile kardeş şehir olmuşuz. O dönemden beri belirli aralıklarla güzel birlikteliklere imza attık. En sonuncusunu da geçtiğimiz yaz düzenlediğimiz ve birçok parkımızda vatandaşlarımıza spor yapma imkanı sağladığımız Green Fitness Spor Şenliği’ydi. Kazan’dan gelen eğitmenler ile vatandaşlarımızı buluşturduk ve çok renkli görüntüler ortaya çıktı. Bu gibi festivaller, şenlikler ve etkinlikler ile daha fazla sizlerle buluşmak istiyoruz. Ben sizin vesileniz ile Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’u Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımızı yenilemek istiyor, Kazan’a davetiniz dolayısıyla da teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim