Türk Kızılay Eskişehir Şubesi genel kurulu gerçekleştirdi. 3 dönem şubenin başkanlığını yapan Yüksel Girgin veda etti.3 dönem başkanlık yapan ve yasa gereği aday olamayan Yüksel Girgin konuşmasında şubenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Eskişehir eski milletvekili Ülker Can, Ak Parti Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç ve genel merkez yöneticileri katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Yüksel Girgin, şube yönetim kurulu olarak yaptıkları çalışmaları ve projeleri anlattı.

Hizmetlerinde toplumun her kesiminden aldıkları takdirle 9 yılda başkanlık olarak 28 adet ev bağışı olduğunu ifade eden Girgin, "11 adet tarla, 4 adet arsa bağışı olmak üzere toplamda 40 gayrimenkul bağışı ile ülkemizde en fazla bağış yapılan şubelerden biri olarak bugün değeri ile 3.200.00 TL değerinde bağış ile vatandaşımızın emanetini taşıma onurunu yaşamış olmaktayız" dedi.

Gelirlerindeki yaşanan büyüme ile doğru orantılı olarak 7 bin kişilik sosyal yardım, 2 bin kişilik burs ve 12 bin kişilik kıyafet yardımını ihtiyaç sahipleri ile buluştuklarını kaydeden Girgin, "Türk Kızılay Eskişehir Şubesi Gençlik Kolları ünvanıyla 2015 yılında 300 den fazla sivil toplum kuruluşu arasından Ulusal Gençlik Parlamentosunda en iyi kuruluş seçilerek hedeflerimizi büyütmüş olmanın gururunu yaşıyoruz. Üniversitelerimizin başta değerli rektörleri olmak üzere tüm yöneticileri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün takdiriyle kurulan Kızılay Kulüplerimiz ile ilköğretimden üniversiteye katılan sevgiyle büyüyen, Afet ve İlk Yardım bilinciyle yetişen bir neslin güçlü enerji kaynağını kurmuş bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim