Odunpazarı Belediyesi’nin Orhangazi, Emek, Vadişehir’den sonra dördüncü halk merkezi olan Gökmeydan Halk Merkezi’nin açılışı yapıldı. Gökmeydan Mahallesi, Ulus Caddesi üzerinde bulunan Gökmeydan Halk Merkezi’nde 2 sınıf, 1 kütüphane ve 1 de çok amaçlı salon bulunuyor.
Açılışa, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un yanı sıra CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, CHP Eskişehir eski İl Başkanı Nihat Çuhadar, CHP Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, Gökmeydan Mahalle Muhtarı Nizamettin Ertaş, Odunpazarı Kent Konseyi Mahalle Meclisi Başkanı Dr. Esin Erdönmez, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Jale Nur Süllü, başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Büyükdere, Erenköy, Kırmızıtoprak, 71evler Ve Ihlamurkent’e de halk merkezleri açılacak
Açılış töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, çocukların ve kadınların eğitimi için halk merkezlerinin şart olduğuna dikkat çekti. Başkan Kurt, “Burasının yapılmasının sebebi Gökmeydan Mahalle muhtarımızdır. Israrla burası ile ilgili taleplerini bize yineledi. Biz farkında olmadığımız bir mülkümüze kavuştuk. Burada sözleşmeleri doğru inceleyince, burasının tamamının bizim olduğunu gördük. Oysa bize teslim edilen sadece bir oda idi. Şimdi bu mülkün alt katının tamamı Odunpazarı Belediyesi’nin. Üst katları da zamanı gelince alacağız. Gökmeydan’a hangi hizmeti yaparsak azdır. Biz Gökmeydan Mahallesi’ne kendimizi borçlu hissediyoruz. Her zaman yanımızda oldular, bize destek oldular. Şu anda Eskişehir’de bu dördüncü halk merkezi. Beşinciyi Büyükdere’de açıyoruz. Önümüzdeki ay Erenköy, Kırmızıtoprak, 71 Evler ve Ihlamurkent Mahalleleri’nde de açacağız. Bu şu anlama geliyor; daha pek çok çocuk Muhtar Nizammettin Ertaş’a gidecek ve Allah razı olsun diyecek. Çocuklarımızın, kadınlarımızın eğitimi için bu halk merkezleri şart” diye konuştu.
"Halk eğitimi bu işin en önemli kısmı"
Başkan Kurt, halk eğitiminin bu işin en önemli kısmı olduğunu belirterek, “Şimdi bu bölgede yapılacak kurslara, bu bölgede yapılacak çalışmalara çok daha kolay ulaşma şansınız olacak. Ayrıca şuanda 5 bin kitaplık bir kütüphane oldu burada. Bu kütüphaneden bütün Gökmeydanlıların yararlanmasını istiyorum. Kitap okumak ve yeni bilgiler edinmek bu halk merkezlerinin en temel işlevlerinden birisi. Biz burada Gökmeydan’nın bütün ihtiyaçlarını karşılamada çaba göstereceğiz. Ama Gökmeydan halkı bu işe katılmalı. Nasıl katılmalı? Mahalle Meclisiyle katılmalı, muhtarıyla, ihtiyar heyetiyle katılmalı. Burayı birlikte yönetmeliyiz. Burada hangi kursu açacağımıza birlikte karar vermeliyiz. Burada hangi ileri ki yapacağımıza birlikte karar vermeliyiz. Burası sizin malınız ve gerçekten de rahatlıkla her yerde söylenebilir Muhtar Nizamettin Ertaş’ın eseri” dedi.
"12 yıl uğraştım Kazım Kurt yaptı"
Açılışta konuşan bir diğer isim de Gökmeydan Mahalle Muhtarı Nizamettin Ertaş oldu. 12 yıl önce muhtar olduğunda Gökmeydan Mahallesi ile ilgili hayalleri olduğunu anlatan Ertaş, “12 yıl önce mahalle muhtarı olduğumda hayallerim vardı. Bu hayallerim mahalleden çöp alınsın yönünde değildi. Mahalle yollarının asfaltlarının bugün ya da yarın olması da değildi. İlgilendiğim bir yer vardı, işte bu bina. Burası 20 yıldır peşinden koşturduğum, bir kültür merkezi idi. Hep bana Gökmeydan Spor Gençlik Kulübü’ne lokal, Gökmeydan Mahallesi’ne nikah salonu, onun üzerine konferans salonu bir üstünde de OMEK yapıp mahalleye hizmet sunacaklarını anlatan belediye başkanlarımız hep söz verdi. Sabırla bekledim ve Başkanımız Kazım Kurt 2 yıl içinde mahallemize bu merkezi kazandırdı” şeklinde konuştu.
"Çok faydalı bir yer"
Gökmeydan Halk Merkezi’nin ne işe yarayacağını anlatmanın cümlelere sığmadığını kaydeden Ertaş, şunları söyledi:
“2 saat önce muhtarlığa iki çocuk koşarak geldi. Muhtar amca elini öpeceğiz dediler, ne oldu dedim. Ben saz kursuna yazıldım. Çok arkadaşım olacak, yanımdaki arkadaşımda İngilizce kursuna yazıldı, çeşitli bilgiler alacağız. Sorduk sen açtırmışsın dediler. Alakası yok, ama o çocuklar öyle duymuş. Geldi elimi öptü. İşte bu kadar faydalı olan bir yer. Burada emeği geçen Belediye Başkanımız Kazım Kurt’a çok teşekkür ediyorum. ”
Editör: TE Bilişim