Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi tarafından çocukların, 21. yüzyıl becerilerinden olan üretkenlik, yazılı iletişim ve hayal gücü becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla ‘Görünür Görünmez Atölye’ düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi tarafından çocuklara 21. yüzyıl becerileri içerisinde yer alan üretkenlik, yazılı iletişim, hayal gücü ve teknoloji becerilerini kazandırmaya yönelik ‘Görünür Görünmez Atölye’ düzenlendi. 7- 8 yaş aralığındaki çocuklara özel gerçekleştirilen atölyede katılımcılar, karışımların nasıl elde edildiklerini öğrendikten sonra ellerindeki maddeleri kullanarak geçmişte insanlar tarafından gizli mesajlar yoluyla nasıl iletişim kurulduğunu kavradılar. Gizli haberleşmenin nasıl ve ne şekilde gerçekleştiğini kavrayan çocuklar, karışımların ışığa farklı tepkiler gösterdiğini uygulamalı olarak öğrendiler.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’ndaki Bilim Deney Merkezi’nde uzman eğitmenler tarafından karışımlar ile gizli haberleşme ve maddelerin karıştırıldıklarında ışığa karşı farklı tepkiler gösterdiklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı yakalayan çocukların aileleri, kendilerine bu fırsatı sağladıkları için Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim